Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Food Styling

Kezdőlap > Szolgáltatás > Food Styling

2019. július 18. Szerző: Lázár

Az, hogy ennyi ideig kitartsak egyfajta munka mellett, lemondásokkal is járt. Egy idő után a főzésen kívül szükségem volt más kihívásokra is, így elkezdtem olyan elfoglaltságot keresni mellé, ami kiragad a mindennapokból.

Az első ilyen tevékenység az ételek fotózása volt, bár ez is a főzéshez kapcsolódik, de mégis új kihívásokat biztosított, arról nem is beszélve, hogy milyen finom modellekkel dolgozhattam. A fényképezés fortélyait édesapámtól lestem el, akinek ez a hivatása volt.

Ezután jött az RTL Klub Receptklub adásainak műsorvezetői felkérése, aminek nagyon örültem, mivel ez is egy olyan kis kanyar a szakmán belül, amitől érdekesebbé válik a munka, itt főleg a tökéletes látványra törekedtünk. 2005-ben pedig megnyitottam saját éttermemet, a Lázár Vendéglőjét, amelynek professzionális vezetése, igazi emberpróbáló feladat volt.

Az ételek fotózásához visszakanyarodva, rendszeresen food stylistként is dolgozom magyar és külföldi reklámfilmekben, szakmai segítséget nyújtva az ételek vizuális megörökítéséhez. A tálalásban szerzett tapasztalataimat természetesen az első szakácskönyvem, Az amerikai küldetés ételfotóinak elkészítésénél is felhasználtam, így a food stylist feladatokat a fotózásokon magam láttam el.

Food Styling

Az ételek fotózása és filmezése sokkal bonyolultabb és összetettebb feladat, mint az elsőre sokan gondolnák, például nagyon fontos szerepe van egy-egy kép elkészítésénél a megvilágításnak, de a fagylaltok gyorsan elolvadnak, a húsok pedig könnyedén kiszáradnak a lámpák fényétől. A tökéletes kép elkészítéséhez, az ételek és italok tökéletes vizuális világának létrehozásához számtalan apró trükköt kell bevetnünk, mind a szakácsművészet, mind pedig a fotózás szakterületének fortélyainak felhasználásával.  Az igényes tálalásra egész életemben komoly figyelmet fordítottam, hiszen amellett, hogy ízletes és finom ételekkel kínálom vendégeimet, fontos számomra, hogy már maga a látvány is felcsigázza őket, meghozva az étvágyukat.

Vállaljuk a fotózáshoz, filmezéshez szükséges ételek elkészítését, ötletes tálalását és megörökítését külső helyszínen és erre a célra kialakított műtermünkben egyaránt.

Stylist csapat munka közben

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!