Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Új étterem nyitása, meglévő újrapozicionálása

Kezdőlap > Szolgáltatás > Új étterem nyitása, meglévő újrapozicionálása

2019. július 18. Szerző: Lázár

A szakmai tudásom és tapasztalataim felhasználásával, ötletes megoldásokat kínálok, valamint aktívan segédkezem különböző, vendéglátással kapcsolatos projektek sikeres megvalósulásában, legyen szó akár egy új étterem megnyitásáról, vagy egy meglévő felújításáról, új étlap és itallap összeállításáról, gasztronómiai program kidolgozásáról, vacsoraest szervezéséről, különböző nemzetek konyhájának ízletes bemutatásáról, magán rendezvények menüjének kidolgozásáról, lefőzéséről, tálalásáról.

Gasztronómiai és vendéglátási szaktanácsadásunk keretében vállaljuk új étterem nyitásához és meglévő étterem újrapozicionálásához kapcsolódó feladatok ellátását, ennek keretében:

  • az étterem arculatának kidolgozását
  • meglévő étteremnél az újranyitás megtervezését
  • javaslatokat a vendégek számának növelésére
  • javaslatokat a kiadások csökkentésére
  • javaslatokat a vállalkozás fellendítését nagyobb beruházás nélkül
  • a HACCP rendszer kidolgozását, frissítését.

Az együttműködés folyamata:

Helyzetelemzés

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az együttműködés kezdetekor pontos képet kapjunk a tervezett vállalkozásról, és annak hátteréről, ezért minden esetben első lépésként, az elképzelések megismerése és az állapotfelmérés után, részletes helyzetelemzés készítünk, amely alapjául szolgál a vendéglátó egység stratégiájának kidolgozásának – ennek tartalma:

  • helyszín adottságainak feltérképezése,
  • a mikro- és makrokörnyezet tanulmányozása,
  • a részletes konkurenciaelemzés,
  • a vendégkör vizsgálat,
  • a SWOT-analízis.

Megoldás

A helyzetelemzés és a célmeghatározás alapján elkészítjük a vendéglátó egységre kidolgozott, egyedi ötleteket és megoldásokat tartalmazó komplex koncepciót, melynek fő pillérei:

  • a vendéglátóegység profilja (arculat, design, osztályba sorolás, vendégkör, árszínvonal),
  • gazdaságos működtetés,
  • árképzés,
  • gasztronómiai program (étlap és itallap, valamint éves esemény terv, az alkalomhoz illő menüsorral),
  • promóció (a vendéglátó egység népszerűsítése).

Megvalósítás

A kidolgozott stratégia alapján a meghatározott feladatok közös végrehajtása, folyamatos egyeztetésekkel:

  • az étterem imázsának kialakítása, különös tekintettel az egységes megjelenés biztosítására (étlap grafikájától  kezdve a személyzet öltözékéig),
  • az étterem népszerűsítése
  • személyzeti tréning mind a szakácsoknak, mind a felszolgálóknak, mind az értékesítők számára,
  • vendégkapcsolatok ápolása.

Étlap

Túlzás nélkül állíthatom, hogy az étterem lelke az étlap. Feladata, hogy kedvet teremtsen a kínálatunk felfedezéséhez, változatos ízeket biztosítson, hogy a vendégek újra és újra visszatérjenek hozzánk. Az étlap kialakítására és rendszeres megújítására tehát érdemes komoly figyelmet fordítani. Ízletes ötleteket biztosítunk minden étlapfajtához, valamint a különböző akciós kínálatokhoz (az ételek elkészítéséhez szükséges, megfelelő alapanyagok ajánlott beszerzési helyeinek felsorolásával):

  • Á la carte étlap,
  • szezonális étlap,
  • napi ajánlat,
  • heti menü,
  • „Happy Hours”ajánlat,
  • étterem specialitásának kidolgozása.

Itallap, valamint bor- és koktélajánló

A kialakított ételsorhoz illő minőségi italsort ajánlunk, ahol mind a hölgyek, mind az urak, mind pedig a gyerekek találnak kedvükre valót:

  • általános itallap, alkoholmentes és alkoholos italokkal,
  • kávé és tealap,
  • borlap – borok történetével, érdekességekkel,
  • koktél lap – színes fénykép illusztrációkkal.

Vacsoraestek  – Étel és italsor megfelelő körítéssel 

Különleges alkalomhoz, különleges ételek – vállaljuk az esemény apropójához illő, ínycsiklandozó ízvilágot megtestesítő, speciális gasztronómiai ajánlat kidolgozását, a menü receptsorának összeállításával, kiegészítő programokkal, terítési és dekorációs ötletekkel, a kivitelezés pontos iránymutatásával, aktív közreműködéssel a rendezvényen.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra