Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázáros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Kezdőlap > Receptek > Lázár Chef kedvencei > Lázáros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

2019. július 10. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Ezt a receptet legkisebb fiam, Nándi ihlette. Mint nagyon sok gyerek kisebb korában, Nándi sem volt valami jó evő. Bármit elé rakhattunk, bármivel próbálkoztunk minden újra, zöldségesre, egészségesre nemet mondott. A tészta, a krumpli és a rántott hús, ezek voltak a kedvencei. Levest is csak nagy imádkozásra feleségem nagymamájánál, Kati dédinél evett. Hozzáteszem a dédi húslevese verhetetlen. Na, de egy családi nyaralás alkalmával megtört a jég, a szállodában ahol laktunk, póréhagymalevest szolgáltak fel. Nándi megkóstolta, megevett egy tányérral és utána még eggyel. Ezt a lovat meg kellett ülnöm, úgyhogy otthon is megfőztem. Azóta szerencsére jobb evő lett, a levesekre most már nem mond nemet.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes

Hozzávalók

2-3 evőkanál szőlőmagolaj
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál kakukkfű
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 darab póréhagyma

bors
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
100 g vaj
3 dl húsleves
1,5 dl tejföl
50 g brie sajt vékonyan szeletelve
4 szelet kenyér

Elkészítés

1. A szőlőmagolajon elkaramellizáljuk a barna cukrot.

2. Megszórjuk kakukkfűvel, hozzáadjuk a fokhagymát és a felkarikázott póréhagyma fehér részét. A zöld is kell majd!

3. Lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd a póréhagyma zöld részét.

5. Felöntjük a húslevessel.

6. Körülbelül 10 percig főzzük közepes lángon.

7. Legvégül hozzáadjuk a tejfölt is.

8. Elkeverjük, de már nem főzzük hosszasan, nehogy a tejföl kicsapódjon.

9. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, ráhelyezzük a sajtszeleteket, és 200 °C-os sütőben 3-5 percig grillezzük, majd a levessel együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!