Kati mama a feleségemnek, Melindának a nagymamája. Isteni finom konyhát visz. A mai napig, pedig már közelebb van a 90-hez! mint a 80-hoz, az egész családot ellátja vasárnaponként. Minden alkalommal, amikor leülök az asztalához, tanulok tőle valami újat, nemcsak a főzésről, az életről is. Amióta bekerültem a családba – majd 20 éve – a meggyes pitét úgy készítem, ahogy Kati mama. Megkértem, hogy ossza meg velem a “titkot”. Nincs itt semmi titok – mondta – csak jó alapanyag és szeretet kell hozzá.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
400 g natúr joghurt
6 darab tojás
4 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál kristálycukor
200 g finomliszt
70 g vaj, megolvasztva
500 g meggy
1. Először habosra verem a tojásokat, ezután összekeverem a joghurttal és a vaníliás- és kristálycukorral, majd hozzáadom a lisztet és az olvasztott vajat is.
2. A masszát tepsibe öntöm, majd rászórom a meggyet.
3. 180 °C-on, alsó-felső fokozaton 10 percig, utána 160 °C-on 20-25 percig sütöm.
4. Meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, egyszerre akár több félét is.