Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Meggyes pite

Kati mama a feleségemnek, Melindának a nagymamája. Isteni finom konyhát visz. A mai napig, pedig már közelebb van a 90-hez! mint a 80-hoz, az egész családot ellátja vasárnaponként. Minden alkalommal, amikor leülök az asztalához, tanulok tőle valami újat, nemcsak a főzésről, az életről is.  Amióta bekerültem a családba – majd 20 éve – a meggyes pitét úgy készítem, ahogy Kati mama. Megkértem, hogy ossza meg velem a “titkot”. Nincs itt semmi titok – mondta – csak jó alapanyag és szeretet kell hozzá.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 5

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

400 g natúr joghurt
6 darab tojás
4 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál kristálycukor
200 g finomliszt
70 g vaj, megolvasztva
500 g meggy

Elkészítés

1. Először habosra verem a tojásokat, ezután összekeverem a joghurttal és a vaníliás- és kristálycukorral, majd hozzáadom a lisztet és az olvasztott vajat is.

2. A masszát tepsibe öntöm, majd rászórom a meggyet.

3. 180 °C-on, alsó-felső fokozaton 10 percig, utána 160 °C-on 20-25 percig sütöm.

4. Meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, egyszerre akár több félét is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra