Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kókuszos mandulatej

Már egy jó pár éve nem iszunk otthon tehéntejet. Használjuk ugyan főzéshez, de nyersen önmagában, kávéban vagy kakaóban nem isszuk. Sokáig vásároltam a különböző magtejeket, mígnem egy vacsora alkalmával barátaink arról meséltek, hogy otthon készítik a különböző magtejeket, és hogy ez milyen egyszerű, gyors és még olcsó is. Rögtön elláttak receptekkel, tippekkel. Mivel régóta van otthon Thermomixem, ezért magtej készítő gépet nem kellet vásárolnom. Másnap reggel neki is ugrottam, és elkezdtem kísérletezni. Aki teheti, ruházzon be egy magtej készítő gépre, rengeteg féle van a piacon. Érdemes. Kávéba, reggeli mellé, főzéshez, sütéshez egyaránt használhatjuk ezeket a tejeket. Finom és egészséges is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
5 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

100 g mandula egy éjszakára beáztatva
30 g kókuszreszelék
900 g víz (ebbe beleszámoljuk azt a vízmennyiséget is, amiben a mandula ázott)
1 csipet só

Elkészítés

1. A mandulát lecsöpögtetjük, a vizet, amiben ázott, félretesszük.

2. A mandulát és a kókuszreszeléket 10 másodperc alatt, a Thermomix 8-as fokozatán felaprítjuk.

3. Felöntjük a vízzel, sózzuk és 7 percen át, 100 °C-on, 3-as fokozaton főzzük.

4. Az idő leteltével, 30 másodpercre állítjuk az időzítőt, és 8-as fokozaton keverjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!