Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sajtos buci

Kezdőlap > Receptek > Kenyér/Pékáru > Sajtos buci

2021. június 21. Szerző: Lázár

Igazi Jolly Joker recept szendvics és hamburger buci készítéséhez, de sörkorcsolyának is tökéletes.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
8-10

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.8 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

50 ml tej
50 gramm friss élesztő
1 kiskanál cukor
500 gramm liszt
50 gramm vaj
1 mokkáskanál só
350 ml tej
tojás a bucik tetejének megkenéséhez
150 gramm reszelt sajt

Elkészítés

1. Az élesztőt langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.

2. Nagyobb keverőtálba kimérjük a lisztet, a lágy vajat (meg szoktam mikrózni picit), a sót és a tejet. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és az egészet jól összedolgozzuk.

3. Ha összeállt a tésztánk, konyharuha alatt a duplájára kelesztjük.

4. Amikor megkelt a tésztánk zsemléket formázunk belőle. Attól függően, hogy mekkora bucikat szeretnénk 8-10 darab lesz belőle.

5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és további 15 percig hagyjuk őket kelni.

6. Mielőtt beraknánk a bucikat a 220 °C-os sütőbe tojással megkenjük a tetejüket, és sajttal megszórjuk.

7. 10-15 percig sütjük alsó- felső programon, középső rács szinten.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!