Igazi Jolly Joker recept szendvics és hamburger buci készítéséhez, de sörkorcsolyának is tökéletes.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
8-10
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
50 ml tej
50 gramm friss élesztő
1 kiskanál cukor
500 gramm liszt
50 gramm vaj
1 mokkáskanál só
350 ml tej
tojás a bucik tetejének megkenéséhez
150 gramm reszelt sajt
1. Az élesztőt langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.
2. Nagyobb keverőtálba kimérjük a lisztet, a lágy vajat (meg szoktam mikrózni picit), a sót és a tejet. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és az egészet jól összedolgozzuk.
3. Ha összeállt a tésztánk, konyharuha alatt a duplájára kelesztjük.
4. Amikor megkelt a tésztánk zsemléket formázunk belőle. Attól függően, hogy mekkora bucikat szeretnénk 8-10 darab lesz belőle.
5.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és további 15 percig hagyjuk őket kelni.
6.
Mielőtt beraknánk a bucikat a 220 °C-os sütőbe tojással megkenjük a tetejüket, és sajttal megszórjuk.
7. 10-15 percig sütjük alsó- felső programon, középső rács szinten.