Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szendvicskenyér

Kezdőlap > Receptek > Kenyér/Pékáru > Szendvicskenyér

2019. július 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Többször előfordult már velem, hogy este 8-kor jutott eszembe, hogy másnapra, a gyerekek szendvicséhez nincs otthon kenyér. Mi ilyenkor a megoldás? Hát sütünk valamit gyorsan. Ez a recept nagyon bevált nekem.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes

Hozzávalók

450 gramm liszt
7 gramm porélesztő
1 evőkanál barna cukor
20 gramm olvasztott vaj
300 milliliter meleg tej
1 csipet só

Elkészítés

1. A lisztet, a cukrot és az élesztőt keverjük össze egy nagy tálban.

2. A liszt közepébe fúrjunk egy lyukat és ide öntsük a megolvasztott vajat és a meleg tejet.

3. Gyúrjuk össze a tésztát, amennyire csak lehet, de ne ijedjünk meg, egy ragacsos állagú tésztát kell kapnunk.

4. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

5. Thermomix verzió: a tejet és az élesztőt 3-as fokozaton, 37 C-on 30 másodpercen át keverjük. Ezután hoz-záadjuk a maradék hozzávalókat, és 3 percen át dagasztjuk.

6. Miután megkelt a tésztánk három részre osztjuk, és bucikat formázunk belőle.

7. Sütőpapírral kibélelt szendvicskenyér sütőformába rakjuk a kis gömböcöket, letakarjuk, és még 30 percig kelesztjük.

8. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, alsó-felső programon.

9. A megkelt kenyértésztát 30 perc alatt készre sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!