Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Cinnamon roll – Amerikai fahéjas csiga

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Cinnamon roll – Amerikai fahéjas csiga

2019. július 16.

Az amerikai küldetés című könyvemben egyszer már megjelent ez a recept. De azóta eltelt több, mint 10 év, ezért kicsit alakítottam rajta – ahogy én is változtam ezalatt a 10 év alatt, a fahéjas csiga receptje is velem változott. Egészségesnek még ma sem mondanám, de ugye, mint már oly sokszor elmondtam, néha-néha belefér. A gyerekek pedig imádják. 1 tepsi csiga lesz ebből az adagból.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
90 perc

ADAG

ADAG
1 tepsi

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 44

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók az élesztő felfuttatásához:

10 gramm porélesztő
1 evőkanál barna cukor
125 milliliter langyos víz

Hozzávalók a tésztához:

500 milliliter langyos tej
2 darab tojás
1 kilogramm liszt
125 gramm vaj
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

150 gramm vaj
200 gramm barna cukor
3 teáskanál őrölt fahéj

Hozzávalók a cukormázhoz:

200 gramm porcukor
50 ml habtejszín
1 vanília rúd kikapart belseje
2 evőkanál tej

Elkészítés

1. Azok, akiknek van Thermomix készülékük, kattintsanak az alábbi linkre:

Fahéjas csiga - Thermomix verzió

2. Az élesztőt szórjuk egy nagyobb pohárba, és öntsünk hozzá 1 evőkanál barna cukrot, majd a langyos vizet. Tegyük félre és futtassuk fel.

3. Egy keverőtálban a tészta összeállításához olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és a meglangyosított liszttel (mikróba téve húsz másodperc).

4. Ezután fakanál segítségével jól dolgozzuk össze a tésztát. Lehet géppel is, de kézzel sem nagy ördöngösség.

5. Miután összeállt a tésztánk, tegyük langyos helyre, és konyharuhával letakarva kelesszük legalább 1 órán át.

6. Közben összeállítjuk a tölteléket, ehhez kisebb melegítőlábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és az őrölt fahéjat.

7. 2 percig kavargatjuk, azután félrehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk.

8. A cukormáz hozzávalóit egy edényben addig keverjük, amíg a cukor elolvad és egy homogén, nem túl sűrű masszát kapunk.

9. A megkelt tésztát az edényében ököllel bebokszoljuk, hogy a felesleges levegő eltávozzon, majd átgyúrjuk még egyszer.Lisztezett felületre borítjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.

10. Megkenjük a fahéjas cukorral (ha nem lenne kenhető állagú a töltelék, kicsit melegítsük fel), és szorosan, hosszában feltekerjük.

11. Éles késsel vagy cérnával kétujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd kiolajozott, magas falu tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.

12. Újabb 10 percig kelesztjük, majd 180 °C-os sütőben, légkeveréses funkción, középső sütőszinten, 20-25 percig sütjük.

13. A kész csigákat meglocsoljuk a cukormázzal, és már tálalhatjuk is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!