1974. december 6-án született Budapesten, séf, televíziós műsorvezető, komoly vendéglátóipari beruházások szakmai tanácsadója, rendszeresen tart főzőbemutatókat és vacsoraesteket itthon és külföldön egyaránt. Receptjeiben és főzővideóiban megosztott tippek, trükkök, praktikák segítségével mindenki gyorsan, könnyedén készíthet ízletes fogásokat a legkülönbözőbb alkalmakra. Küldetésének tekinti a magyar alapanyagok népszerűsítését, valamint a fiatalokat motiválását az egészséges táplálkozásra és a főzésre. Nős, felesége: Kovács-Siklósi Melinda, ételfotós, jóga-oktató.

Középiskolai tanulmányait, amelyek a konyhaművészet elsajátítására irányultak, a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában folytatta. Francia gasztronómia tanulmányait Patrick Pagés séfnél Dél-Franciaországban és Párizsban végezte.
Pályafutását a Budai vár egyik legelegánsabb éttermében, az Alabárdos étteremben kezdte. Végigjárta a szakma ranglétráját, üzletvezetőként távozott, amikor megnyitotta saját, családi vállalkozású éttermét, a Lázár Vendéglőjét. Konyhafőnöksége alatt az Alabárdos Éttermet Magyarország legjobb éttermévé választották, saját vendéglőjével pedig szintén helytállt a legjobbak között. Közreműködött a Corso Gourmet, a Café Pió és Rudas Étterem & Bár megnyitásában és üzemeltetésében. 2017-ben üzlettársként és kreatív séfként csatlakozott a Vadrózsa Étterem csapatához. 2018. májusától 1 évet Spanyolországban, Marbellán élt a családjával, ahol szakmai tanácsadóként és séfként közreműködött a Posidonia Banus Restaurante valamint a New Bounty Beach (tengerparti bár) megnyitásában és beüzemelésében. A Pármai Pizza Világbajnokságon való rendkívül sikeres megmérettetések után alapító-főszervezője az első, Magyarországon megrendezett nagyszabású Pizza Fesztiválnak és Bajnokságnak, a sikeres fesztiválok szervezését követően megnyitotta a P7 Pizza & Mantaro Café-t. A vendéglátóhely a P7 Pizza nevet a 2022-ben, Olaszországban, a Pármai Pizza Világbajnokságon elért 7. helyezésről kapta, amelyet Damu László közösen, egy csapatban értek el.
A washingtoni magyar nagykövetség séfjeként vacsoraestjeiről és főzőbemutatóiról az amerikai sajtó is elismerően cikkezett. A New Yorkban és Washingtonban megrendezett Magyar Kulturális Évad során közreműködött a magyar kultúra és a magyar gasztronómia népszerűsítésében is, melynek keretében nem csak szakmai, hanem diplomáciai feladatokat is ellátott.
Spanyolországban, Marbellán közreműködött egy étterem megnyitásának előkészítésben és beindításában, valamint a projekt részeként egy tengerparti bár (chiringuito) megnyitásában.
2022-ben és 2023-ban részt vett a Pármai Pizza Világbajnokságon. 2022-ben 36 nemzet, 700 indulója között pizza duó kategóriában 7. helyen végzett a Kovács Lázár-Damu László páros.
Az Olaszországban rendezett világbajnokság után Pontederafelé vette az irányt, ahol ellátogatott a Piaggio gyárba, a Piaggio múzeumba és átvette a Piaggio pizzakészítő autót. A Piaggio Porter NP6 magyarországi importőrrel karöltve azt tűzték ki célul, hogy egy a pizza hazájából származó, eredeti olasz pizzakészítő autóval (a food truckben egy fatüzelésű kemencével) közelebb hozzák a minőségi pizzákat a magyar közönséghez. A P7 Piaggio Pizza Porter számos magyarországi rendezvény résztvevője.
A Piaggio Pizza Fesztivál & Bajnokság alapító-főszervezője. 2023-ban Magyarországon elsőként szervezett nagyszabású Pizza Fesztivált és Bajnokságot Budapesten, a Kincsem Parkban. Az eseményen több kategóriában mérkőzhettek meg a profi pizza séfek és lelkes amatőrök, a legnépszerűbb pizzériák települtek ki, és tartottak pizzakészítési workshopokat a látogatóknak. A fesztiválhoz kapcsolódóan a legjobb vidéki és fővárosi pizzériák is díjazásra kerültek.
2024-ben megnyitotta a P7 Pizza & Mantaro Cafét Budapesten, a Hegyvidék egyik kulturális központjának számító épületében, a Jókai Klubban. A cél egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása volt. Az étterem kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények kiszolgálására beltéren (színházterem, étterem, különterem) és kültéren (kert és gasztro udvar) egyaránt, és a hegyvidéki fekvésének köszönhetően hangulatos terasszal is rendelkezik.
Szakmai munkásságát a Chaine des Rotisseurs, a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai szervezete is elismeri. 1997-ben dobogós helyezést ért el a Kaliforniában megrendezett Chaine Ifjúsági Szakácsversenyen. 2013-tól a szakácsverseny magyar döntőinek technikai igazgatója és zsűri elnöke, valamint rendszeresen közreműködik a világbajnokságra készülő magyar versenyzők felkészítésében, valamint a világbajnokságokon készülő ételek zsűrizésében (Manchester, Párizs, Mexikó City, Isztambul).
2024-ben kiemelkedő szakmai munkásságáért Gundel-díjjal jutalmazták. A kitüntetést a vendéglátó szakma legjobbjainak ítélik oda, akik legalább 25 éve feddhetetlen szakmai múlttal rendelkeznek, példamutató életutat jártak be, ápolják a magyar vendéglátás hagyományait, elkötelezetten támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, miközben világszerte népszerűsítik a magyar vendéglátást.
Szinte állandóan úton van. Rendszeresen vállal zsűrizést, food stylist, gasztronómiai tanácsadói és rendezvény házigazda feladatokat, valamint gyakran tart előadásokat egészségnapokon és iskolákban. Az egészséges táplálkozás az otthoni ételkészítéssel kezdődik, ezért séfként és apukaként egyaránt fontosnak tartja, hogy a diákok érettségiig megtanuljanak legalább 8-10 fajta ételt önállóan is elkészíteni.
A hazai gasztronómiai műsorok úttörője. Megalapozott szakmai tudásának, a gasztronómia iránti elkötelezettségének, valamint mindig vidám és lendületes személyiségének köszönhetően, számos gasztronómiai televíziós műsor séf-műsorvezetője: RTL Klub – Receptklub, TV Paprika – A séf legyen veled, TV2 – Hal a tortán, LiChi TV – Lázár és Géza a retro konyhasó, Duna TV – Balatoni nyár, Life TV – A séf hangja.
Szinte minden nap érkezik a közösségi oldalaira olyan finomságokkal, amit mindenki szerethet a családban, gyorsan megvan, és akár a gyerekekkel együtt is elkészíthető otthon vagy a szabadban, sőt, nagyobb gyerekek esetén, akár önállóan is. Stúdió konyhájában és izgalmas külső helyszíneken forgatott, népszerű tartalmainak köszönhetően itthon az egyik legnagyobb gasztronómia iránt érdeklődő közösséget, követői tábort fogja össze.
A műsor lényege, hogy egy közismert személy, sportember, műsorvezető, zenész, színész, előadóművész, véleményvezér kerül meghívásra a komfort zónájának átlépésére egy chili sor végig kóstolásán keresztül. A leggyengébbtől haladnak a legerősebb chili felé. Természetesen bármikor ki lehet szállni…
2020-ban indította el saját webshopját, ahol online internetes felületen keresztül nyújt vásárlási lehetőséget konyhai eszközökre/kiegészítőkre, konyhai alapanyagokra/hozzávalókra, és rendezvényekre (például, személyes részvételű workshopokra) vonatkozóan. A leglegnépszerűbb termékek közé tartozik a Mázas Főzőedény és A Nagy Chili Challenge Szószválogatás És Társasjáték.