Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mandulás rizstej

Önmagában is nagyon finom ez az ital, de kávéban is isteni, és szuper napindító kakaó is készíthető belőle. A mandulát kiválthatjuk más csonthéjassal is, vagy akár csak a megadott mennyiség felét (30 g) cseréljük ki, mondjuk mogyoróra, és így már egy újabb ízkombináció születik. Ami még nagyon fontos a magtejeknél, legyen szó bármelyikről, hogy ezek az italok tejfehérjét, laktózt és koleszterint nem tartalmaznak. Speciális diétákba szuperül beilleszthetőek. Tápanyagtartalmuk is jelentős. Ezek az italok is az “egészséges és még finom is” csoportot erősítik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

70 g barna rizs
60 g mandula
1 l víz
1 evőkanál kókuszolaj
20 g méz
fél teáskanál só

Elkészítés

1. A barna rizst és a mandulát áztassuk be egy éjszakára.

2. Csöpögtessük le, majd öntsük Thermomix keverőedényébe.

3. 1 percen át, 9-es fokozaton aprítsuk a magokat.

4. Öntsük fel a vízzel.

5. Adjuk hozzá a sót, a mézet és a kókuszolajat.

6. Főzzük 6 percen át, 60 °C-on, 4-es fokozaton.

7. Miután elkészült szűrjük le, és ha kihűlt, rakjuk hűtőben, ahol 3-4 napig eláll.

8. Tipp: Ha nincs otthon barna rizsünk, bármilyen más rizs is megteszi. A mandulát pedig helyettesíthetjük például kesudióval, mogyoróval vagy pekándióval is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!