Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Padlizsános sült tészta

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Padlizsános sült tészta

2020. április 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de előfordul, hogy a kamrában összegyűlnek a levesbetét tészták úgy, hogy mindegyik fajtából van a zacskó alján egy kevés csiga, eperlevél, 4 tojásos, 8 tojásos stb… Igen ám, de mit lehet ezekkel csinálni? Összegyűjtöttem, összekevertem őket, és egy kedvenc recept lett belőle… Hidegen-melegen is jó köret vagy önálló étel. A krémsajttal teljesen összekeverve a legfinomabb.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mogyoró Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

150 g levesbetét tészták vegyesen
2 darab közepes méretű padlizsán
1 evőkanál só a padlizsánszeletek sózásához
0,5 dl + 5 evőkanál olívaolaj
70 g pirított sós földimogyoró
fél gerezd fokhagyma
1 csipet törött bors
100 g mascarpone
1 szál friss rozmaring

Elkészítés

1. Bő sós, lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztákat. Ezután szűrjük le, majd átmosás nélkül tegyük félre.

2. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd keresztben vékony szeleteket vágunk belőle.

3. Besózzuk, majd fél deciliter olívaolajjal összeforgatjuk. Alaposan elkeverjük, majd 10 percet állni hagyjuk.

4. Felforrósított serpenyőben 5 evőkanál olívaolajon minden oldalról szép pirosra sütjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát.

5. Ezt követően kivesszük a szeleteket a serpenyőből, és félrerakjuk.

6. A visszamaradt olajban jó alaposan, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk a kifőtt, lecsöpögtetett tésztát, majd hozzáadjuk a pirított, tisztított földimogyorót, a törött borsot, a megpirított és félretett padlizsánt, a fél gerezd zúzott fokhagymát, ezután alaposan összekeverjük, összerázzuk.

7. Forrón tálaljuk, tetejére mascarponét, friss rozmaringot teszünk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!