Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de előfordul, hogy a kamrában összegyűlnek a levesbetét tészták úgy, hogy mindegyik fajtából van a zacskó alján egy kevés csiga, eperlevél, 4 tojásos, 8 tojásos stb… Igen ám, de mit lehet ezekkel csinálni? Összegyűjtöttem, összekevertem őket, és egy kedvenc recept lett belőle… Hidegen-melegen is jó köret vagy önálló étel. A krémsajttal teljesen összekeverve a legfinomabb.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
150 g levesbetét tészták vegyesen
2 darab közepes méretű padlizsán
1 evőkanál só a padlizsánszeletek sózásához
0,5 dl + 5 evőkanál olívaolaj
70 g pirított sós földimogyoró
fél gerezd fokhagyma
1 csipet törött bors
100 g mascarpone
1 szál friss rozmaring
1.
Bő sós, lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztákat. Ezután szűrjük le, majd átmosás nélkül tegyük félre.
2. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd keresztben vékony szeleteket vágunk belőle.
3. Besózzuk, majd fél deciliter olívaolajjal összeforgatjuk. Alaposan elkeverjük, majd 10 percet állni hagyjuk.
4. Felforrósított serpenyőben 5 evőkanál olívaolajon minden oldalról szép pirosra sütjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát.
5. Ezt követően kivesszük a szeleteket a serpenyőből, és félrerakjuk.
6. A visszamaradt olajban jó alaposan, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk a kifőtt, lecsöpögtetett tésztát, majd hozzáadjuk a pirított, tisztított földimogyorót, a törött borsot, a megpirított és félretett padlizsánt, a fél gerezd zúzott fokhagymát, ezután alaposan összekeverjük, összerázzuk.
7. Forrón tálaljuk, tetejére mascarponét, friss rozmaringot teszünk.