Tudjátok, hogy nálam ha tészta, akkor Soós tészta. És, ha Soós tészta, akkor finom, egészséges és gyors fogás készül. Most sincs ez másképp, egy pikk-pakk finomságot hoztam, hogy ne kelljen mindig órákat tölteni a konyhában.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 csomag Soós copfocska tészta (400 g)
6 darab húsos paradicsom
fél dl olívaolaj
5 gerezd tisztított fokhagyma
1 fej lila főzőhagyma és zöldje
1 evőkanál barna cukor
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só
1. A paradicsomok tetejét kereszt irányban bevagdossuk, majd forró vízbe tesszük 3 percre.
2. Ezt követően a paradicsomokat hideg vízbe rakjuk, majd a héjukat eltávolítjuk.
3. Cikkekre vágjuk, majd belső magházát is eltávolítjuk.
4. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát, majd szűrőkanállal kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
5. A visszamaradt olajban a főzőhagymát is megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előkészített paradicsom cikkeket.
6. 5 percig pirítjuk, majd megszórjuk barna cukorral, sóval és a hagyma zöld szárának szeleteivel.
7. Jól átforgatjuk a ragut, majd a sós vízben kifőtt és leszűrt tésztát is hozzákeverjük.
8. Mélytányérban tálaljuk, megszórva a pirított fokhagymaszeletekkel.