Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Paradicsomos copfocska tészta lila hagymával

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Paradicsomos copfocska tészta lila hagymával

2020. június 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Tudjátok, hogy nálam ha tészta, akkor Soós tészta. És, ha Soós tészta, akkor finom, egészséges és gyors fogás készül. Most sincs ez másképp, egy pikk-pakk finomságot hoztam, hogy ne kelljen mindig órákat tölteni a konyhában.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

1 csomag Soós copfocska tészta (400 g)
6 darab húsos paradicsom
fél dl olívaolaj
5 gerezd tisztított fokhagyma
1 fej lila főzőhagyma és zöldje
1 evőkanál barna cukor
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A paradicsomok tetejét kereszt irányban bevagdossuk, majd forró vízbe tesszük 3 percre.

2. Ezt követően a paradicsomokat hideg vízbe rakjuk, majd a héjukat eltávolítjuk.

3. Cikkekre vágjuk, majd belső magházát is eltávolítjuk.

4. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát, majd szűrőkanállal kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

5. A visszamaradt olajban a főzőhagymát is megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előkészített paradicsom cikkeket.

6. 5 percig pirítjuk, majd megszórjuk barna cukorral, sóval és a hagyma zöld szárának szeleteivel.

7. Jól átforgatjuk a ragut, majd a sós vízben kifőtt és leszűrt tésztát is hozzákeverjük.

8. Mélytányérban tálaljuk, megszórva a pirított fokhagymaszeletekkel.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!