Ma egy gyorsan elkészíthető, egészséges finomságot hoztam. Ha nincs sok időd a főzőcskézésre ez a recept tuti bejön.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
1 csomag (400 g) Soós kagyló tészta
1 evőkanál só a tészta főzéséhez
3 tojás sárgája
1 darab (kb. 80 g) darabolt tonhalkonzerv
80 gramm csicseriborsó konzerv
1 csomag petrezselyem zöld
fél citrom leve
1 mokkáskanál só
1 csipet törött bors
főtt- vagy tükörtojás
fokhagymás majonéz
1 darab citrom
1. A kagylótésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
2. Keverőtálban még forrón összekeverjük a tojások sárgájával, az olívaolajban eltett tonhalkonzervvel, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a fél citrom levével, valamint ekkor adjuk hozzá a csicseriborsót is.
3. Sózzuk, és törött borssal ízesítjük.
4. Főtt- vagy tükörtojással tálaljuk, fokhagymával ízesített majonézt és cikkre vágott citromot kínáljunk mellé.
5. Ráadásként pár csepp olívaolaj is mehet rá.