Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tonhalas kagylótészta tojással és csicseriborsóval

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Tonhalas kagylótészta tojással és csicseriborsóval

2020. június 15. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ma egy gyorsan elkészíthető, egészséges finomságot hoztam. Ha nincs sok időd a főzőcskézésre ez a recept tuti bejön.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

1 csomag (400 g) Soós kagyló tészta
1 evőkanál só a tészta főzéséhez
3 tojás sárgája
1 darab (kb. 80 g) darabolt tonhalkonzerv
80 gramm csicseriborsó konzerv
1 csomag petrezselyem zöld
fél citrom leve
1 mokkáskanál só
1 csipet törött bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

főtt- vagy tükörtojás
fokhagymás majonéz
1 darab citrom

Elkészítés

1. A kagylótésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

2. Keverőtálban még forrón összekeverjük a tojások sárgájával, az olívaolajban eltett tonhalkonzervvel, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a fél citrom levével, valamint ekkor adjuk hozzá a csicseriborsót is.

3. Sózzuk, és törött borssal ízesítjük.

4. Főtt- vagy tükörtojással tálaljuk, fokhagymával ízesített majonézt és cikkre vágott citromot kínáljunk mellé.

5. Ráadásként pár csepp olívaolaj is mehet rá.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra