Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zabtej

Már többször értekeztem a magtejek áldásos hatásáról, és hogy miért igyuk, hogyan használjuk. A zabtejet is csak dicsérni tudom, és mindenkit arra bíztatok, hogy készítse el, igya, és néha ne a tehén tejhez nyúljon, ha főzni akarna, hanem kísérletezzen akár a zabtejjel, vagy bármelyik más magtejjel. Jó párat itt az oldalamon is találtok. A reggeli müzlihez például tökéletes. A zabnak magas a rosttartalma, könnyen emészthető és nagyon sok a szervezet számára fontos összetevőket tartalmaz. Többek között B vitamint, kalciumot és vasat, de ezek csak néhány a sok közül. A zab nagyon egészséges, együk, igyuk, főzzük, gyorsan, könnyen lehet vele dolgozni. ZABáljátok…


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Tejmentes

Hozzávalók

150 g zabpehely
750 g víz
1 púpozott evőkanál nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés

1. A zabpelyhet áztassuk be legalább 30 percre.

2. A vízzel, a nyírfacukorral és a vaníliával együtt 1 percen át, a Thermomix 8-as fokozatán keverjük el.

3. Ha elkészült szűrjük le, és tároljuk hűtőben, ahol 3-4 napig eláll.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!