Már többször értekeztem a magtejek áldásos hatásáról, és hogy miért igyuk, hogyan használjuk. A zabtejet is csak dicsérni tudom, és mindenkit arra bíztatok, hogy készítse el, igya, és néha ne a tehén tejhez nyúljon, ha főzni akarna, hanem kísérletezzen akár a zabtejjel, vagy bármelyik más magtejjel. Jó párat itt az oldalamon is találtok. A reggeli müzlihez például tökéletes. A zabnak magas a rosttartalma, könnyen emészthető és nagyon sok a szervezet számára fontos összetevőket tartalmaz. Többek között B vitamint, kalciumot és vasat, de ezek csak néhány a sok közül. A zab nagyon egészséges, együk, igyuk, főzzük, gyorsan, könnyen lehet vele dolgozni. ZABáljátok…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
150 g zabpehely
750 g víz
1 púpozott evőkanál nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1. A zabpelyhet áztassuk be legalább 30 percre.
2. A vízzel, a nyírfacukorral és a vaníliával együtt 1 percen át, a Thermomix 8-as fokozatán keverjük el.
3. Ha elkészült szűrjük le, és tároljuk hűtőben, ahol 3-4 napig eláll.