A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
400 g harcsatörzs vagy harcsafilé
1 teáskanál só
5 evőkanál olaj
1 darab citrom reszelt héja
1 teáskanál chili pehely
friss citromlé
petrezselymes sült krumpli
fokhagymás majonéz
1. A harcsatörzset kifilézzük (vagy használjunk harcsafilét), majd megsózzuk, és kevés olajjal megkenjük.
2. Faszén felett vagy serpenyőben, reszelt citromhéjjal és chili pehellyel megszórva a halfiléket 10 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy az első 5 percben ne mozgassuk a filéket.
3. Ezt követően csöpögtessük meg friss citromlével és petrezselymes sült krumplival valamint fokhagymás majonézzel tálaljuk.