Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Afrikai harcsafilé fokhagymás majonézzel

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Afrikai harcsafilé fokhagymás majonézzel

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Hal Mustár

Hozzávalók

400 g harcsatörzs vagy harcsafilé
1 teáskanál só
5 evőkanál olaj
1 darab citrom reszelt héja
1 teáskanál chili pehely

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss citromlé
petrezselymes sült krumpli
fokhagymás majonéz

Elkészítés

1. A harcsatörzset kifilézzük (vagy használjunk harcsafilét), majd megsózzuk, és kevés olajjal megkenjük.

2. Faszén felett vagy serpenyőben, reszelt citromhéjjal és chili pehellyel megszórva a halfiléket 10 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy az első 5 percben ne mozgassuk a filéket.

3. Ezt követően csöpögtessük meg friss citromlével és petrezselymes sült krumplival valamint fokhagymás majonézzel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!