Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baconos-paradicsomos metélt

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Baconos-paradicsomos metélt

2020. április 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ennek a receptnek a különlegessége, hogy egy kis fahéjat is raktam a paradicsomszószba. Ez egy régi praktika, de  a hűvös időjárásban nemcsak minket, hanem a szószt is feltüzeli majd. Ne féljetek tőle, próbáljátok ki, isteni lesz.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 1 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

1 csomag (200 g) boglyas metélt tészta
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag (200 g) bacon szalonna csíkokra vágva és ropogósra sütve
400 g konzerv hámozott paradicsom levével együtt
1 teáskanál barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál őrölt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
5 g friss bazsalikom levél
só ízlés szerint

Elkészítés

1. Egy nagy fazékban forraljunk vizet egy kevés sóval, zúzott fokhagymával.

2. Amikor lobog, rakjuk bele a metélt tésztát, és főzzük 6-8 perc alatt készre, majd szűrjük le.

3. Csíkozzuk fel a bacon szeleteket, és serpenyőben pirítsuk ropogósra. Szedjük át egy tálba, majd a leszűrt tésztát forgassuk meg a bacon szalonna kisült zsírjában.

4. A paradicsom szószt ízesítsük barna cukorral, egy csipet fahéjjal, az őrölt parmezánnal, finomra vágott friss bazsalikommal, és jól keverjük össze.

5. Adjuk hozzá a ropogós bacon szalonna csíkokat is.

6. Forgassuk össze a tésztát az ízesített paradicsom szósszal.

7. Tálalásnál pedig egy kevés pirított baconnal és őrölt parmezánnal szórjuk meg.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!