Ennek a receptnek a különlegessége, hogy egy kis fahéjat is raktam a paradicsomszószba. Ez egy régi praktika, de a hűvös időjárásban nemcsak minket, hanem a szószt is feltüzeli majd. Ne féljetek tőle, próbáljátok ki, isteni lesz.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
1 csomag (200 g) boglyas metélt tészta
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag (200 g) bacon szalonna csíkokra vágva és ropogósra sütve
400 g konzerv hámozott paradicsom levével együtt
1 teáskanál barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál őrölt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
5 g friss bazsalikom levél
só ízlés szerint
1. Egy nagy fazékban forraljunk vizet egy kevés sóval, zúzott fokhagymával.
2. Amikor lobog, rakjuk bele a metélt tésztát, és főzzük 6-8 perc alatt készre, majd szűrjük le.
3. Csíkozzuk fel a bacon szeleteket, és serpenyőben pirítsuk ropogósra. Szedjük át egy tálba, majd a leszűrt tésztát forgassuk meg a bacon szalonna kisült zsírjában.
4. A paradicsom szószt ízesítsük barna cukorral, egy csipet fahéjjal, az őrölt parmezánnal, finomra vágott friss bazsalikommal, és jól keverjük össze.
5. Adjuk hozzá a ropogós bacon szalonna csíkokat is.
6. Forgassuk össze a tésztát az ízesített paradicsom szósszal.
7. Tálalásnál pedig egy kevés pirított baconnal és őrölt parmezánnal szórjuk meg.