Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baconos toast-omlett nem csak reggelire

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Baconos toast-omlett nem csak reggelire

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

50 g szeletelt bacon
2-3 darab tojás
1 mokkáskanál só
1 csipet törött bors
2 darab toast kenyér
továbbá ízlés szerint: felvágottak, sajtok, gyümölcsök

Elkészítés

1. A bacon szeleteket hosszában a felmelegített szendvicssütőbe tesszük, és elkezdjük pirítani.

2. Rátesszük a toast kenyereket, és amíg sül, felverünk 2-3 darab egész tojást (nagyságtól függően), és ízesítjük sóval és törött borssal.

3. A felvert tojásokat a piruló kenyerek tetejére öntjük, majd lefedve körülbelül 5 percig sütjük.

4. Ezt követően kivesszük, majd keresztben 4 darabba vágjuk.

5. Felvágottakkal, sajtokkal, barackszeletekkel rétegezve tálaljuk.

6. Adhatunk mellé fehér babkonzervet és görögdinnye cikkeket is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!