Aki a Cézár salátát szereti (de, aki nem, az is) imádni fogja ezt a receptet. Gyors, könnyen elkészíthető és egészséges fogás az egész családnak.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
100 gramm kagyló tészta
1 csomag tisztított, mosott saláta mix
300 gramm csirkemell filé
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál fekete törött bors
3 evőkanál olívaolaj
4 nagy evőkanál majonéz
1 nagy evőkanál tejföl
2 darab főtt tojás
1 csipet őrölt fehér bors
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 darab zsemle
1 gerezd fokhagyma
1. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a reszelt főtt tojással, a kifőtt és lehűtött kagyló tésztával, és az 1 evőkanál reszelt parmezán sajttal.
2. Ízesíthetjük még pár csepp citromlével vagy egy mokkáskanál mustárral is.
3. Miután jól összekevertük, hűtőben állni hagyjuk.
4. Közben a csirkemellet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon szintén mindkét oldalán pirosra sütjük.
5. Ezt követően sütőben 160 °C-on 15 percig sütjük. Így egy szaftos, nem kiszárított csirkemellet kapunk.
6. Amikor a csirkemell már langyosra hűlt, felcsíkozzuk.
7. Tálalásnál az ízesített tésztasalátát összekeverjük a tisztított apróra tépkedett salátalevelekkel, tetejére helyezzük a felvágott csirkemell csíkokat és a megpirított, fokhagymával bedörzsölt kockákra vágott zsemlét.
8. Jó étvágyat!