Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Durum kagylótészta csirkemellel “Cézárosan”

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Durum kagylótészta csirkemellel “Cézárosan”

2020. március 05. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Aki a Cézár salátát szereti (de, aki nem, az is) imádni fogja ezt a receptet. Gyors, könnyen elkészíthető és egészséges fogás az egész családnak.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

100 gramm kagyló tészta
1 csomag tisztított, mosott saláta mix
300 gramm csirkemell filé

Hozzávalók a sütéshez:

1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál fekete törött bors
3 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók az öntethez:

4 nagy evőkanál majonéz
1 nagy evőkanál tejföl
2 darab főtt tojás
1 csipet őrölt fehér bors
1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Hozzávalók a tálaláshoz:

2 darab zsemle
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a reszelt főtt tojással, a kifőtt és lehűtött kagyló tésztával, és az 1 evőkanál reszelt parmezán sajttal.

2. Ízesíthetjük még pár csepp citromlével vagy egy mokkáskanál mustárral is.

3. Miután jól összekevertük, hűtőben állni hagyjuk.

4. Közben a csirkemellet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon szintén mindkét oldalán pirosra sütjük.

5. Ezt követően sütőben 160 °C-on 15 percig sütjük. Így egy szaftos, nem kiszárított csirkemellet kapunk.

6. Amikor a csirkemell már langyosra hűlt, felcsíkozzuk.

7. Tálalásnál az ízesített tésztasalátát összekeverjük a tisztított apróra tépkedett salátalevelekkel, tetejére helyezzük a felvágott csirkemell csíkokat és a megpirított, fokhagymával bedörzsölt kockákra vágott zsemlét.

8. Jó étvágyat!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra