Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fokhagymás paradicsomos penne

Nándi fiam egyik kedvenc fogása. Ha biztosra akarok menni a gyerekeknél, paradicsomos tésztát készítek. A siker garantált, ráadásul pillanatok alatt elkészül.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Mentes

Húsmentes Tejmentes

Hozzávalók

0,5 kg paradicsom
1 csomag, 500 g-os penne
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl száraz fehérbor
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát és az őrölt fekete borsot, hozzáadjuk a kockákra vágott friss paradicsomot, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig főzzük.

2. Közben sós vízben kifőzzük a penne tésztát, majd leszűrve a szószhoz adjuk.

3. Forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!