Nándi fiam egyik kedvenc fogása. Ha biztosra akarok menni a gyerekeknél, paradicsomos tésztát készítek. A siker garantált, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
0,5 kg paradicsom
1 csomag, 500 g-os penne
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl száraz fehérbor
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát és az őrölt fekete borsot, hozzáadjuk a kockákra vágott friss paradicsomot, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig főzzük.
2. Közben sós vízben kifőzzük a penne tésztát, majd leszűrve a szószhoz adjuk.
3. Forrón tálaljuk.