A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
75 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
4 darab óriás sárga-belű burgonya
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
500 g halfilé (lehet tengeri vagy édesvízi is)
fél dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
4 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
fél dl száraz fehérbor
50 g vaj
1 teáskanál só
1 csomag friss kapor
1.5 dl tejföl
1. Az óriás sárga-belű burgonyákat kívülről bekenjük olívaolajjal, majd megsózzuk.
2. Agyagedényben letakarva, sütőben, 200 °C-on 40-50 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük.
3. Közben a halfilé kockákat vízbe áztatott fapálcára húzzuk.
4. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalról szép pirosra sütjük.
5. Közben sózzuk, borsozzuk, majd szeletelt fokhagymát és félfőre vágott lila hagymát adunk hozzá.
6. Meglocsoljuk fehérborral, és körülbelül 5 percig pároljuk.
7. Tálalásnál a megnyitott burgonya közepébe vajat, sót, kaprot és tejfölt teszünk, és a halnyársakkal tálaljuk.