Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fűszeres halnyárs óriás burgonyával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Fűszeres halnyárs óriás burgonyával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
75 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal Tej

Hozzávalók

4 darab óriás sárga-belű burgonya
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
500 g halfilé (lehet tengeri vagy édesvízi is)
fél dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
4 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
fél dl száraz fehérbor

Hozzávalók a tálaláshoz:

50 g vaj
1 teáskanál só
1 csomag friss kapor
1.5 dl tejföl

Elkészítés

1. Az óriás sárga-belű burgonyákat kívülről bekenjük olívaolajjal, majd megsózzuk.

2. Agyagedényben letakarva, sütőben, 200 °C-on 40-50 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük.

3. Közben a halfilé kockákat vízbe áztatott fapálcára húzzuk.

4. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalról szép pirosra sütjük.

5. Közben sózzuk, borsozzuk, majd szeletelt fokhagymát és félfőre vágott lila hagymát adunk hozzá.

6. Meglocsoljuk fehérborral, és körülbelül 5 percig pároljuk.

7. Tálalásnál a megnyitott burgonya közepébe vajat, sót, kaprot és tejfölt teszünk, és a halnyársakkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!