Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gombás rétes

A gombás rétes nemcsak köretként, kacsacomb mellé, hanem önálló fogásként is megállja a helyét. Akkor érdemes készíteni, amikor valami különlegességet akarunk a család vagy a barátok elé tárni, merthogy ez a recept mindig meglepetést szokott okozni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók 2 rúd réteshez:

0,5 kg csiperkegomba
0,5 kg forrázott rókagomba
1 csomag réteslap
3 evőkanál étolaj a réteslapok megkenéséhez
2 egész tojás
4 evőkanál vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 evőkanál szárított oregano
2 teáskanál só

Elkészítés

1. A csiperkegombát alaposan megmossuk, majd a forrázott rókagombával vékony szeletekre vágjuk.

2. A vajat egy nagyobb serpenyőbe megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, megsózzuk, valamint ízesítjük zúzott fokhagymával és apróra vágott friss rozmaringgal.

3. Körülbelül 15 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett pirítjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd lehúzzuk a tűzről, alaposan átkeverjük, és kis időre félrerakjuk.

5. Közben a tojásokat elválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.

6. A kicsit meghűlt töltelékhez hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét.

7. A réteslapokat kiterítjük és minden lapot megkenünk vékonyan étolajjal.

8. Egy rétes betekeréséhez 3 réteslapot használunk. A legfelső lapra terítsük rá a tölteléket hosszanti irányban, majd szorosan tekerjük fel.

9. A sütőtepsiben úgy helyezzük el a réteseket, hogy mindig a hajtott részek kerüljenek alulra.

10. A tetejét megkenjük a félretett tojássárgájával és megszórjuk szárított oreganóval.

11. 200 °C-os sütőben légkeveréses funkción 8 percig sütjük.

12. Miután kisült legalább 5 percig pihentessük, majd recés késsel szeletelve, még melegen tálaljuk.

13. Tipp: A rétes töltelékéhez használhatunk vargánya gombát is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!