Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gombás sertéstokány spagettivel

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Gombás sertéstokány spagettivel

2020. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A spagettit most egy igazán magyaros, sertéshúsból készülő fogással párosítjuk, a végeredmény pedig egy felséges tokány lesz. Az elkészült gombás tokányt és a kifőtt spagettit 3 egész, felütött tojással jénai tálba téve megsüthetjük, így bár kicsit tovább tart majd az elkészítése, de még finomabb lesz.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

1 kg bőrös sertéskaraj
fél dl víz vagy száraz fehérbor
1 teáskanál bors a karaj bedörzsöléséhez
2 teáskanál só a karaj bedörzsöléséhez
1 evőkanál sertészsír
1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg)
fél dl víz vagy alaplé
6-10 darab csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
fél kg spagetti
enyhén sós víz a spagetti kifőzéséhez

Elkészítés

1. A bőrős sertéskarajt sütés előtt megformázzuk úgy, hogy a zsírosabb, leeső részeket levágjuk a karaj felszínéről és mindkét oldaláról, miközben a bőrös részt egy az egyben rajta hagyjuk.

2. A formázott karajt sóval, borssal bedörzsöljük, a leeső húsrészeket pedig csíkokra vágjuk.

3. Az egész karajt sütőben, a vízzel vagy fehérborral megöntözve, letakarva, 160 °C-on 70 percig sütjük.

4. Közben a felcsíkozott húst a sertészsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymával együtt, majd megszórjuk zúzott fokhagymával, őrölt fűszerpaprikával és őrölt köménymaggal.

5. Ezután felöntjük kevés vízzel vagy alaplével, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk.

6. Miután megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a paradicsomkonzervet.

7. Sózzuk, borsozzuk.

8. Alaposan összeforraljuk a ragut, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, ezt követően félretesszük.

9. A spagettit enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük.

10. A kisült sertéskarajt bőrrel együtt felszeleteljük.

11. Tálalásnál a tésztát rakjuk a tányér aljára, erre tegyük rá a felszeletelt bőrös karajt, majd a tésztát és a húst is öntsük le a pikáns gombás-húsos tokánnyal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra