ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1 kg bőrös sertéskaraj
fél dl víz vagy száraz fehérbor
1 teáskanál bors a karaj bedörzsöléséhez
2 teáskanál só a karaj bedörzsöléséhez
1 evőkanál sertészsír
1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg)
fél dl víz vagy alaplé
6-10 darab csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
fél kg spagetti
enyhén sós víz a spagetti kifőzéséhez
1. A bőrős sertéskarajt sütés előtt megformázzuk úgy, hogy a zsírosabb, leeső részeket levágjuk a karaj felszínéről és mindkét oldaláról, miközben a bőrös részt egy az egyben rajta hagyjuk.
2. A formázott karajt sóval, borssal bedörzsöljük, a leeső húsrészeket pedig csíkokra vágjuk.
3. Az egész karajt sütőben, a vízzel vagy fehérborral megöntözve, letakarva, 160 °C-on 70 percig sütjük.
4. Közben a felcsíkozott húst a sertészsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymával együtt, majd megszórjuk zúzott fokhagymával, őrölt fűszerpaprikával és őrölt köménymaggal.
5. Ezután felöntjük kevés vízzel vagy alaplével, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk.
6. Miután megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a paradicsomkonzervet.
7. Sózzuk, borsozzuk.
8. Alaposan összeforraljuk a ragut, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, ezt követően félretesszük.
9. A spagettit enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük.
10. A kisült sertéskarajt bőrrel együtt felszeleteljük.
11. Tálalásnál a tésztát rakjuk a tányér aljára, erre tegyük rá a felszeletelt bőrös karajt, majd a tésztát és a húst is öntsük le a pikáns gombás-húsos tokánnyal.