Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Korianderes marhacsíkok tésztába göngyölve, tejfölös mártással

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Korianderes marhacsíkok tésztába göngyölve, tejfölös mártással

2019. július 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Húsimádók figyelem! Ettől az ételtől eldobjátok az agyatokat. Olyan végeredményt kapsz, amit jobb ha megosztasz másokkal is. Hívd át a szomszédokat, bár ha megérzik az illatokat, jönnek majd maguktól.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Mustár Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a korianderes marhacsíkokhoz:

60 dkg marhanyak
8 darab tortilla lap
2 dl vörös bor
1 dl napraforgó olaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 evőkanál korianderlevél vágva
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Hozzávalók a tejfölös mártáshoz:

1 mokkáskanál szardella pasta
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. A marhanyakat vágjunk hosszában ujjnyi vastag szeletekre, dörzsöljük be mustárral, zúzott fokhagymával, szórjuk meg őrölt fekete borssal.

2. Tegyük egy tűzálló tálba, öntsünk rá 2 dl vörös bort és sütőben, 180 °C-on süssük 50 percig.

3. Az idő leteltével vegyük ki a húst a sütőből, és még langyosan csomagoljuk be műanyag fóliába.

4. Hűtsük le és tegyük hűtőbe legalább 6 órára, a pecsenyelevelet pedig tegyük félre a grillezéshez.

5. A 6 óra leteltével, vagy másnap üzemeljük be a grillsütőnket, és az előkészített húst fólia nélkül, lecsöpögtetve tegyük a felhevített grillrácsra.

6. Süssük mind a két oldalát szép pirosra úgy, hogy közben kenegessük a visszamaradt pecsenyelével.

7. Ezután vágjuk a húst keresztben csíkokra, majd keverjük össze az apróra vágott korianderlevéllel, őrölt fekete borssal és kevés napraforgó olajjal.

8. A fokhagymás olajjal megkent tortilla lapokat töltsük meg a húscsíkokkal, majd göngyöljük fel és grill fölött melegítsük meg a tésztát a hússal együtt.

9. Készítsük el a tejfölös mártást: keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a szardella pastát, a mustárt és az olívaolajat, majd hűtőben érleljük.

10. A tortillába tekert korianderes marhacsíkokat a lehűtött tejfölös mártásba mártogatva fogyasszuk.

Séftanácsok

Ha a tortilla tésztát szorosan tekerjük fel a húsos töltelékekkel és keresztben, ujjnyi vastag karikákat vágunk belőle, akkor falatkákként is kínálhatjuk a vendégeinknek. Ha szeretjük az erős ízeket, használjunk friss, vágott chili paprikát a hús érlelésénél.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra