Húsimádók figyelem! Ettől az ételtől eldobjátok az agyatokat. Olyan végeredményt kapsz, amit jobb ha megosztasz másokkal is. Hívd át a szomszédokat, bár ha megérzik az illatokat, jönnek majd maguktól.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
60 dkg marhanyak
8 darab tortilla lap
2 dl vörös bor
1 dl napraforgó olaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 evőkanál korianderlevél vágva
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál szardella pasta
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
1. A marhanyakat vágjunk hosszában ujjnyi vastag szeletekre, dörzsöljük be mustárral, zúzott fokhagymával, szórjuk meg őrölt fekete borssal.
2.
Tegyük egy tűzálló tálba, öntsünk rá 2 dl vörös bort és sütőben, 180 °C-on süssük 50 percig.
3. Az idő leteltével vegyük ki a húst a sütőből, és még langyosan csomagoljuk be műanyag fóliába.
4. Hűtsük le és tegyük hűtőbe legalább 6 órára, a pecsenyelevelet pedig tegyük félre a grillezéshez.
5.
A 6 óra leteltével, vagy másnap üzemeljük be a grillsütőnket, és az előkészített húst fólia nélkül, lecsöpögtetve tegyük a felhevített grillrácsra.
6. Süssük mind a két oldalát szép pirosra úgy, hogy közben kenegessük a visszamaradt pecsenyelével.
7.
Ezután vágjuk a húst keresztben csíkokra, majd keverjük össze az apróra vágott korianderlevéllel, őrölt fekete borssal és kevés napraforgó olajjal.
8.
A fokhagymás olajjal megkent tortilla lapokat töltsük meg a húscsíkokkal, majd göngyöljük fel és grill fölött melegítsük meg a tésztát a hússal együtt.
9. Készítsük el a tejfölös mártást: keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a szardella pastát, a mustárt és az olívaolajat, majd hűtőben érleljük.
10. A tortillába tekert korianderes marhacsíkokat a lehűtött tejfölös mártásba mártogatva fogyasszuk.