ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
55 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 csomag csavart tészta
2 teáskanál só a főzéshez
0.5 deciliter olívaolaj
100 gramm póréhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
200 gramm szeletelt vargánya (vagy 50 g szárított vagy 200 g csiperke gomba)
1 mokkáskanál törött bors
50 gramm reszelt parmezán
100 milliliter tejszín
4 tojás sárgája
4 evőkanál mag mix (mogyoró, kesudió, pekándió, tökmag) szárazon megpirítva
1. Feltesszük a tésztának a sóval ízesített főzővizet és felforraljuk.
2.
Közben az olívaolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, majd sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a törött borsot, a vékonyra szeletelt vargánya gombát (lehet szárított vízbe áztatott is), majd lepirítjuk.
3. Rövid, körülbelül 15 perces pirítást követően félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt, az idő közben kifőzött és lecsöpögtetett (de nem leöblített!), még forró csavart tésztát.
4. Jól elkeverjük, és hozzá adjuk a tojások sárgáival elkevert tejszínt is.
5. Az ételt forralni már nem szabad!
6. Tálaláskor megszórjuk a pirított magvakkal.