Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Krémes, pirított magvas, vargányagombás csavart tészta  

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Krémes, pirított magvas, vargányagombás csavart tészta  

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Amikor minden földi jó egy fazékban találkozik. Ha akarsz egy vitamindús, őszi, tápláló ételt, akkor ne is keress tovább, megtaláltad! Készítsd el, de ne csodálkozz, ha aznap megállíthatatlan leszel, mert ez az étel feltölt energiával.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
55 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Dióféle Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 csomag csavart tészta
2 teáskanál só a főzéshez

A szószhoz:

0.5 deciliter olívaolaj
100 gramm póréhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
200 gramm szeletelt vargánya (vagy 50 g szárított vagy 200 g csiperke gomba)
1 mokkáskanál törött bors
50 gramm reszelt parmezán
100 milliliter tejszín
4 tojás sárgája

A tálaláshoz:

4 evőkanál mag mix (mogyoró, kesudió, pekándió, tökmag) szárazon megpirítva

Elkészítés

1. Feltesszük a tésztának a sóval ízesített főzővizet és felforraljuk.

2. Közben az olívaolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, majd sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a törött borsot, a vékonyra szeletelt vargánya gombát (lehet szárított vízbe áztatott is), majd lepirítjuk.

3. Rövid, körülbelül 15 perces pirítást követően félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt, az idő közben kifőzött és lecsöpögtetett (de nem leöblített!), még forró csavart tésztát.

4. Jól elkeverjük, és hozzá adjuk a tojások sárgáival elkevert tejszínt is.

5. Az ételt forralni már nem szabad!

6. Tálaláskor megszórjuk a pirított magvakkal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra