Ki szereti a pizzát? Tegye fel a kezét! Én feltettem. Hatalmas találmány, szerintem a világ egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele. Főleg, ha meg még mentes is! Jelen esetben a laktóztól mentesítettem, laktózmentes sajtot használtam.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
800 g rétesliszt
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál só
2 csomag élesztő
200 g búzadara
6.5 dl langyos víz
100 g laktózmentes mini mozzarella
1 fej vöröshagyma
400 ml paradicsomszósz
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
bors
1 marék bazsalikom levél
1.
A réteslisztet, a barna cukrot, a sót, az élesztőt, a búzadarát és a langyos vizet összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle.
2. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a barna cukrot, a sót, az apróra vágott fokhagymát, majd megborsozzuk. Hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikom leveleket.
3. A tésztát lisztezett felületen félbevágjuk, majd 3-3 kisebb darabra szedjük.
4. A tésztadarabot kinyújtjuk, belisztezett pizzalapra tesszük, megkenjük a szósszal, majd a tetejére laktózmentes mini mozzarellát teszünk.
5. 280 °C-os sütőben, 7 percig sütjük.