Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mustáros-fokhagymás marharostélyos á la Rátonyi

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Mustáros-fokhagymás marharostélyos á la Rátonyi

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár

Hozzávalók

4 szelet vastagra vágott rostélyos
4 evőkanál ét- vagy olívaolaj
2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a tálaláshoz:

mustár
friss savanyúság

Elkészítés

1. A marharostélyos szeletet olajozott, közepesen meleg serpenyőbe tesszük mindenféle fűszer és só nélkül.

2. Mérettől függően 5-8 percig sütjük oldalanként, közepes lángon.

3. Ezt követően 10 percet pihentetjük, majd megismételjük a műveletet azzal a különbséggel, hogy a fordítás után sózzuk és borsozzuk is a hús mindkét oldalát, valamint hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is.

4. Ezután 10 percig pihentetjük a húst, majd felvágjuk nem túl vastag csíkokra.

5. Mustárral, friss savanyúságokkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!