A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
4 szelet vastagra vágott rostélyos
4 evőkanál ét- vagy olívaolaj
2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
mustár
friss savanyúság
1. A marharostélyos szeletet olajozott, közepesen meleg serpenyőbe tesszük mindenféle fűszer és só nélkül.
2. Mérettől függően 5-8 percig sütjük oldalanként, közepes lángon.
3. Ezt követően 10 percet pihentetjük, majd megismételjük a műveletet azzal a különbséggel, hogy a fordítás után sózzuk és borsozzuk is a hús mindkét oldalát, valamint hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is.
4. Ezután 10 percig pihentetjük a húst, majd felvágjuk nem túl vastag csíkokra.
5. Mustárral, friss savanyúságokkal tálaljuk.