A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4-6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 csomag (400 g) fokhagymás, vágott, fagyasztott paraj kiolvasztva
1 darab egész tojás
1 teáskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál törött bors
50 g finomra vágott vöröshagyma
1 csomag (500 g) vajas kelt tészta
olaj a forma kikenéséhez
1.
Kiolvasztjuk a vágott, fagyasztott parajlevelet, majd keverőtálban összekeverjük a tojással, a sóval, a frissen őrölt szerecsendióval, a törött borssal és a finomra vágott vöröshagymával.
2. A vajas kelt tésztát kicsomagoljuk, majd olajjal kikent formába terítjük.
3. Széleit eligazgatjuk, majd közepébe öntjük a spenótos tölteléket.
4. 180°C-on 25-30 percig sütjük, majd 10 percig pihentetjük.
5. Ezután cikkekre vágjuk és tálaljuk.