Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Parajos pite élesztős-vajas tésztából

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Parajos pite élesztős-vajas tésztából

2020. augusztus 17.

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4-6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén Tojás

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

1 csomag (400 g) fokhagymás, vágott, fagyasztott paraj kiolvasztva
1 darab egész tojás
1 teáskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál törött bors
50 g finomra vágott vöröshagyma
1 csomag (500 g) vajas kelt tészta
olaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

1. Kiolvasztjuk a vágott, fagyasztott parajlevelet, majd keverőtálban összekeverjük a tojással, a sóval, a frissen őrölt szerecsendióval, a törött borssal és a finomra vágott vöröshagymával.

2. A vajas kelt tésztát kicsomagoljuk, majd olajjal kikent formába terítjük.

3. Széleit eligazgatjuk, majd közepébe öntjük a spenótos tölteléket.

4. 180°C-on 25-30 percig sütjük, majd 10 percig pihentetjük.

5. Ezután cikkekre vágjuk és tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!