Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pekándiótej

Bár a pekándió nem a legolcsóbb csonthéjas, ami a boltokban kapható, de azért érdemes egyszer kipróbálni. 100 g dióból majd 1 liter magtej készíthető, ha jobban belegondolunk, így már nem is annyira drága. Mint minden más magtejnél, itt is nagyon sokféle a felhasználási lehetőség. Kakaóban, kávéban, szószokban, mártásokban vagy csak önmagában fogyasztva nagyon finom!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
5 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

100 g pekándió
800 g víz
2 evőkanál juharszirup vagy méz
1 csipet só

Elkészítés

1. A pekándiót öntsük a Thermomix üstjébe vagy a turmixgépbe.

2. Adjuk hozzá a víz mennyiség felét.

3. Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima folyadékot kapunk. Thermomixben 8-as fokozaton, 1 percig.

4. Adjuk hozzá a maradék vizet, a juharszirupot vagy mézet és a sót.

5. Mixeljük további 1 percig.

6. Kóstoljuk meg, ha még nem érezzük elég édesnek, akkor adjunk hozzá még egy kis szirupot vagy mézet.

7. Sűrű szövésű szűrőn szűrjük le.

8. Hűtőben 5 napig eláll.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!