Bár a pekándió nem a legolcsóbb csonthéjas, ami a boltokban kapható, de azért érdemes egyszer kipróbálni. 100 g dióból majd 1 liter magtej készíthető, ha jobban belegondolunk, így már nem is annyira drága. Mint minden más magtejnél, itt is nagyon sokféle a felhasználási lehetőség. Kakaóban, kávéban, szószokban, mártásokban vagy csak önmagában fogyasztva nagyon finom!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
5 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
100 g pekándió
800 g víz
2 evőkanál juharszirup vagy méz
1 csipet só
1. A pekándiót öntsük a Thermomix üstjébe vagy a turmixgépbe.
2. Adjuk hozzá a víz mennyiség felét.
3. Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima folyadékot kapunk. Thermomixben 8-as fokozaton, 1 percig.
4. Adjuk hozzá a maradék vizet, a juharszirupot vagy mézet és a sót.
5. Mixeljük további 1 percig.
6. Kóstoljuk meg, ha még nem érezzük elég édesnek, akkor adjunk hozzá még egy kis szirupot vagy mézet.
7. Sűrű szövésű szűrőn szűrjük le.
8. Hűtőben 5 napig eláll.