Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Rizstej

A klasszik magtej. Nálunk minden a rizstejjel kezdődött. Bence fiam 2 éves korában ekcémás lett, és orvosi tanácsra elhagytuk az étrendjéből a tehéntejet. Nem lett volna fair, ha mi meg esszük a Túró Rudit meg a joghurtot, így úgy döntöttünk kollektíven, mind feladjuk a tejivást illetve a tejtermék evést. Elkezdtünk kérdezősködni, utána olvasni, hogy mivel helyettesíthetjük a tejet és legelőször a rizstej került az utunkba. Persze akkoriban még nem mi készítettük, évekig vásároltuk karton számra a rizstejet. De amióta kiderült a Thermomixünkről, hogy erre is alkalmas, már csak és kizárólag itthon készítjük.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Tejmentes

Hozzávalók

140 g barna rizs
1.5 liter víz
2-3 evőkanál rizsszirup vagy juharszirup vagy nyírfacukor
1 csipet só
1 mokkáskanál fahéj
1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

1. Minden hozzávalót öntsünk a Thermomix üstbe.

2. 60 °C-on, 6 percen át, 4-es fokozaton főzzük a rizst.

3. Az utolsó 1 percben fokozatosan emeljük a sebességet 4-ről 9-ig.

4. Szűrjük le.

5. Hűtőben tároljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!