A klasszik magtej. Nálunk minden a rizstejjel kezdődött. Bence fiam 2 éves korában ekcémás lett, és orvosi tanácsra elhagytuk az étrendjéből a tehéntejet. Nem lett volna fair, ha mi meg esszük a Túró Rudit meg a joghurtot, így úgy döntöttünk kollektíven, mind feladjuk a tejivást illetve a tejtermék evést. Elkezdtünk kérdezősködni, utána olvasni, hogy mivel helyettesíthetjük a tejet és legelőször a rizstej került az utunkba. Persze akkoriban még nem mi készítettük, évekig vásároltuk karton számra a rizstejet. De amióta kiderült a Thermomixünkről, hogy erre is alkalmas, már csak és kizárólag itthon készítjük.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
140 g barna rizs
1.5 liter víz
2-3 evőkanál rizsszirup vagy juharszirup vagy nyírfacukor
1 csipet só
1 mokkáskanál fahéj
1 evőkanál kókuszolaj
1. Minden hozzávalót öntsünk a Thermomix üstbe.
2. 60 °C-on, 6 percen át, 4-es fokozaton főzzük a rizst.
3. Az utolsó 1 percben fokozatosan emeljük a sebességet 4-ről 9-ig.
4. Szűrjük le.
5. Hűtőben tároljuk.