Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Ropogós malac lencseágyon

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Ropogós malac lencseágyon

2019. december 30. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Kötelező újévi fogás. Ha nincs lencse, nincs pénz az új évre. De ne csak január 1-én egyétek a lencsét, hanem egész évben, mert nagyon egészséges, és kiváló köretet vagy főételt is lehet belőle készíteni.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Mustár

Mentes

Tojásmentes Tejmentes

Hozzávalók

1,5 kg malackaraj
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

Hozzávalók a lencsefőzelékhez:

40 dkg lencse
fél liter füstölt lé
1 evőkanál mustár
5 evőkanál étolaj
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
3 evőkanál 10%-os ecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 babér levél

Elkészítés

1. A bőrös, csont nélküli malackarajt 15 percre a mélyhűtőbe helyezzük.

2. Ezután a bőrös oldaláról hosszában és keresztben is beirdaljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjunk bele a húsba, csak a bőrös részét irdaljuk.

3. Ezután a karajt megfordítjuk, a húsát ízesítjük sóval, őrölt köménymaggal, őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.

4. Az előkészített húst egy mély tepsibe tesszük, majd aláöntjük a fehérbort és letakarjuk alufóliával.

5. 180 °C-os sütőben 55 percig sütjük.

6. Ezután kivesszük, a fóliát eltávolítjuk, majd a húst áthelyezzük egy hideg tálra.

7. A húsra felülről is rakjunk egy tálat, és súlyozzuk le 3 kg sóval, majd hűtőbe rakjuk 3 órára.

8. Közben a lencsét enyhén sós füstölt lében felrakjuk főni.

9. Hozzáadjuk a babérlevelet és a zúzott fokhagymát.

10. Serpenyőben kevés olajon elkaramellizáljuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a mustárt, majd a lisztet.

11. Aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük forró vízzel, simára keverjük, és a megpuhult lencséhez adjuk.

12. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és kiforraljuk.

13. A közben kihűlt sertéskarajt helyezzük bőrös felével lefelé, és felforrósított serpenyőbe süssük szép pirosra mindkét oldalát. A forró lencsével tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!