ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
1,5 kg malackaraj
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só
40 dkg lencse
fél liter füstölt lé
1 evőkanál mustár
5 evőkanál étolaj
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
3 evőkanál 10%-os ecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 babér levél
1. A bőrös, csont nélküli malackarajt 15 percre a mélyhűtőbe helyezzük.
2. Ezután a bőrös oldaláról hosszában és keresztben is beirdaljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjunk bele a húsba, csak a bőrös részét irdaljuk.
3. Ezután a karajt megfordítjuk, a húsát ízesítjük sóval, őrölt köménymaggal, őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.
4. Az előkészített húst egy mély tepsibe tesszük, majd aláöntjük a fehérbort és letakarjuk alufóliával.
5. 180 °C-os sütőben 55 percig sütjük.
6. Ezután kivesszük, a fóliát eltávolítjuk, majd a húst áthelyezzük egy hideg tálra.
7. A húsra felülről is rakjunk egy tálat, és súlyozzuk le 3 kg sóval, majd hűtőbe rakjuk 3 órára.
8. Közben a lencsét enyhén sós füstölt lében felrakjuk főni.
9. Hozzáadjuk a babérlevelet és a zúzott fokhagymát.
10. Serpenyőben kevés olajon elkaramellizáljuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a mustárt, majd a lisztet.
11. Aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük forró vízzel, simára keverjük, és a megpuhult lencséhez adjuk.
12. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és kiforraljuk.
13. A közben kihűlt sertéskarajt helyezzük bőrös felével lefelé, és felforrósított serpenyőbe süssük szép pirosra mindkét oldalát. A forró lencsével tálaljuk.