A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
1.5 dl száraz fehér vagy rozé bor
2 evőkanál méz vagy barna cukor
1 teáskanál só
100 g sárgarépa
50 g fehérrépa
50 g paszternák
80 g újhagyma
100 g zsenge kelkáposzta
1 darab kápia paprika
1 darab tv paprika
0.5 dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 dl joghurt
10 g friss apróra vágott menta levél
1. A bort egy nagyobb serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a mézet és a sót.
2. 5 percig forraljuk.
3. Ezután beletesszük a tisztított, feldarabolt nehezebben puhuló zöldségeket.
4. Körülbelül 10 percig kis lángon főzzük.
5. Ezt követően hozzáadjuk a tisztított, tetszés szerint feldarabolt gyorsan puhuló zöldségeket is.
6. Újabb 5 percig főzzük.
7. Meglocsoljuk olívaolajjal, és félrehúzzuk.
8. Sózzuk, mentás joghurttal meglocsolva, langyosan tálaljuk.