Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Serpenyőben sült zöldségek mentás joghurttal

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Serpenyőben sült zöldségek mentás joghurttal

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

1.5 dl száraz fehér vagy rozé bor
2 evőkanál méz vagy barna cukor
1 teáskanál só

Nehezebben puhuló zöldségek:

100 g sárgarépa
50 g fehérrépa
50 g paszternák
80 g újhagyma

Gyorsan puhuló zöldségek:

100 g zsenge kelkáposzta
1 darab kápia paprika
1 darab tv paprika

További hozzávalók:

0.5 dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 dl joghurt
10 g friss apróra vágott menta levél

Elkészítés

1. A bort egy nagyobb serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a mézet és a sót.

2. 5 percig forraljuk.

3. Ezután beletesszük a tisztított, feldarabolt nehezebben puhuló zöldségeket.

4. Körülbelül 10 percig kis lángon főzzük.

5. Ezt követően hozzáadjuk a tisztított, tetszés szerint feldarabolt gyorsan puhuló zöldségeket is.

6. Újabb 5 percig főzzük.

7. Meglocsoljuk olívaolajjal, és félrehúzzuk.

8. Sózzuk, mentás joghurttal meglocsolva, langyosan tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!