Gyors, egyszerű, laktató, tápláló. Ha egy recept ezt tudja, nálam már nyert ügye van. Igyekszem így főzni, ez a konyhám négy alappillére, ha lehet ilyet mondani. Ezzel a recepttel megint csak nem tudsz mellélőni, imádni fogják, de Te is, mert nem kell órákat állnod a konyhában.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
15 dkg parajkrém
10 dkg krémsajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
50 dkg széles metélt
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só a tészta főzéséhez
1.
Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott parajkrémet, a krémsajtot, az őrölt szerecsendiót, a sót, és az őrölt fekete borsot.
2. Rövid ideig forraljuk, majd félrehúzzuk.
3. Közben a széles metéltet lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a krémes szószba.
4. Forrón, parmezánnal meghintve tálaljuk.