Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spenótos-krémsajtos tészta

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Spenótos-krémsajtos tészta

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyors, egyszerű, laktató, tápláló. Ha egy recept ezt tudja, nálam már nyert ügye van. Igyekszem így főzni, ez a konyhám négy alappillére, ha lehet ilyet mondani. Ezzel a recepttel megint csak nem tudsz mellélőni, imádni fogják, de Te is, mert nem kell órákat állnod a konyhában.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

15 dkg parajkrém
10 dkg krémsajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
50 dkg széles metélt
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só a tészta főzéséhez

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott parajkrémet, a krémsajtot, az őrölt szerecsendiót, a sót, és az őrölt fekete borsot.

2. Rövid ideig forraljuk, majd félrehúzzuk.

3. Közben a széles metéltet lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a krémes szószba.

4. Forrón, parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra