Hoztam Nektek egy nagyon finom, laktató, tápláló egytálételt, amit gyorsan a család elé tudtok rakni egy pörgős, fárasztó nap után is. De persze ugyanúgy megállja a helyét egy hétvégi nagy lakomán is.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 evőkanál étolaj
20 dkg házi jellegű, 4 tojásos tarhonya
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
15 dkg mirelit leveles, vágott spenót
15 dkg füstölt sajt, reszelve
csipet reszelt szerecsendió és őrölt fekete bors
1. Közepes méretű lábasban felmelegítjük az étolajat, ráöntjük a tarhonyát, aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk sóval.
2. Felöntjük 5,5 dl forró vízzel, elkeverjük, majd közepes lángon, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
3. Félrehúzzuk a tűzről, átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk még puhulni körülbelül 10 percig.
4. Levesszük a fedőt, és hozzáadjuk a vágott, mirelit parajlevelet (de nem pépet!), a zúzott fokhagymát és a reszelt sajt felét.
5. Sóval, őrölt fekete borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
6. Forrón, a maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.