Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spenótos tarhonya füstölt sajttal

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Spenótos tarhonya füstölt sajttal

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Hoztam Nektek egy nagyon finom, laktató, tápláló egytálételt, amit gyorsan a család elé tudtok rakni egy pörgős, fárasztó nap után is. De persze ugyanúgy megállja a helyét egy hétvégi nagy lakomán is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

2 evőkanál étolaj
20 dkg házi jellegű, 4 tojásos tarhonya
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
15 dkg mirelit leveles, vágott spenót
15 dkg füstölt sajt, reszelve
csipet reszelt szerecsendió és őrölt fekete bors

Elkészítés

1. Közepes méretű lábasban felmelegítjük az étolajat, ráöntjük a tarhonyát, aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk sóval.

2. Felöntjük 5,5 dl forró vízzel, elkeverjük, majd közepes lángon, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

3. Félrehúzzuk a tűzről, átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk még puhulni körülbelül 10 percig.

4. Levesszük a fedőt, és hozzáadjuk a vágott, mirelit parajlevelet (de nem pépet!), a zúzott fokhagymát és a reszelt sajt felét.

5. Sóval, őrölt fekete borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

6. Forrón, a maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra