Nem tudom mondtam-e már, hogy pite párti vagyok. Olyan jó kis lakomákat lehet hipp-hopp készíteni egy csomag leveles tésztából, hogy csak na. Jelen esetben sütőtököt, krémsajtot, mustárt és zsályát pakoltam a tésztára. Most így utólag azt mondanám, hogy akár még egy kis reszelt sajtot is szórhattam volna rá, de anélkül is mennyei volt. De aki szereti, szórja bátran. Egy adag salátát is adnék mellé, így a napi tápanyagbevitelünk nagy százaléka is biztosítva lesz.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 csomag leveles tészta
vaj a piteforma kikenéséhez
liszt a tészta kinyújtásához
1 evőkanál mustár
250 g mascarpone
1 evőkanál kenyérmorzsa
6 darab zsályalevél
1 gerezd fokhagyma
1 darab kisebb sütőtök előre sütve, karikákra vágva
1 darab felvert tojás
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, helyezzük egy kivajazott piteformába.
3. Kenjük rá a mustárt, és szórjuk meg egy kis kenyérmorzsával.
4. Tegyük rá a sütőtök szeleteket, és kenjük meg a mascarpone, zsálya és fokhagyma keverékével. Majd megint egy kör sütőtök, és egy újabb réteg krém következik. A szeleteket mindig egyre beljebb rakjuk, hogy a pite csúcsos legyen.
5. 35-40 percig süssük alsó-felső sütési funkción, 200 °C-on.