Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sütőtökös-zsályás pite

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Sütőtökös-zsályás pite

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Nem tudom mondtam-e már, hogy pite párti vagyok. Olyan jó kis lakomákat lehet hipp-hopp készíteni egy csomag leveles tésztából, hogy csak na. Jelen esetben sütőtököt, krémsajtot, mustárt és zsályát pakoltam a tésztára. Most így utólag azt mondanám, hogy akár még egy kis reszelt sajtot is szórhattam volna rá, de anélkül is mennyei volt. De aki szereti, szórja bátran. Egy adag salátát is adnék mellé, így a napi tápanyagbevitelünk nagy százaléka is biztosítva lesz.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
vaj a piteforma kikenéséhez
liszt a tészta kinyújtásához
1 evőkanál mustár
250 g mascarpone
1 evőkanál kenyérmorzsa
6 darab zsályalevél
1 gerezd fokhagyma
1 darab kisebb sütőtök előre sütve, karikákra vágva
1 darab felvert tojás

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, helyezzük egy kivajazott piteformába.

3. Kenjük rá a mustárt, és szórjuk meg egy kis kenyérmorzsával.

4. Tegyük rá a sütőtök szeleteket, és kenjük meg a mascarpone, zsálya és fokhagyma keverékével. Majd megint egy kör sütőtök, és egy újabb réteg krém következik. A szeleteket mindig egyre beljebb rakjuk, hogy a pite csúcsos legyen.

5. 35-40 percig süssük alsó-felső sütési funkción, 200 °C-on.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra