Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tejszínes-kukoricás csirkemell, copfocska tésztával

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Tejszínes-kukoricás csirkemell, copfocska tésztával

2020. március 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Íme, egy gyors és könnyű ebédötlet a hét bármely napjára. Egy tányérnyi napsugár a szürke hétköznapokra. Ne csak a hasunkat, de a szemünket is etessük. Ennek a tésztának ráadásul az illata is mennyei, így minden érzékszervünket egyszerre kényeztetjük.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

400 gramm copfocska tészta
400 gramm csirkemell filé
3 evőkanál étolaj
80 gramm sárgarépa
80 gramm fehérrépa
2 teáskanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 darab babérlevél
1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1,5 dl fehérbor vagy víz
1 teáskanál kurkuma
150 gramm csemegekukorica
2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A tésztát forró, sós vízben főzzük ki a csomagoláson jelzett ideig. Amikor kész szűrjük le.

2. A csirkemelleket alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.

3. Serpenyőben olajon pirítsuk fehéredésig a csirkemell csíkokat. Ügyeljünk rá, hogy közepes lángon süssünk, így lesznek a húsdarabok omlósak és puhák.

4. Adjuk hozzá a barna cukrot és a juliennre (vékony csíkokra) vágott fehér- és sárgarépát.

5. A fokhagymát vágjuk össze, és keverjük hozzá a csirkéhez.

6. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel.

7. Addig pirítsuk, amíg a cukor és az zöldségek aranysárgára pirulnak.

8. Öntsük fel a fehérborral vagy vízzel.

9. Szórjuk meg kurkumával, és fedő alatt pároljuk 15 percig.

10. Ezt követően adjuk hozzá a csemegekukoricát és a tejszínt.

11. A kifőtt tésztát a tejszínes-kukoricás csirkével együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra