Íme, egy gyors és könnyű ebédötlet a hét bármely napjára. Egy tányérnyi napsugár a szürke hétköznapokra. Ne csak a hasunkat, de a szemünket is etessük. Ennek a tésztának ráadásul az illata is mennyei, így minden érzékszervünket egyszerre kényeztetjük.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
400 gramm copfocska tészta
400 gramm csirkemell filé
3 evőkanál étolaj
80 gramm sárgarépa
80 gramm fehérrépa
2 teáskanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 darab babérlevél
1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1,5 dl fehérbor vagy víz
1 teáskanál kurkuma
150 gramm csemegekukorica
2 dl főzőtejszín
1. A tésztát forró, sós vízben főzzük ki a csomagoláson jelzett ideig. Amikor kész szűrjük le.
2. A csirkemelleket alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.
3. Serpenyőben olajon pirítsuk fehéredésig a csirkemell csíkokat. Ügyeljünk rá, hogy közepes lángon süssünk, így lesznek a húsdarabok omlósak és puhák.
4. Adjuk hozzá a barna cukrot és a juliennre (vékony csíkokra) vágott fehér- és sárgarépát.
5. A fokhagymát vágjuk össze, és keverjük hozzá a csirkéhez.
6. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel.
7. Addig pirítsuk, amíg a cukor és az zöldségek aranysárgára pirulnak.
8. Öntsük fel a fehérborral vagy vízzel.
9. Szórjuk meg kurkumával, és fedő alatt pároljuk 15 percig.
10. Ezt követően adjuk hozzá a csemegekukoricát és a tejszínt.
11. A kifőtt tésztát a tejszínes-kukoricás csirkével együtt tálaljuk.