Ezt a tésztasaláta gyorsan és könnyedén elkészíthető, talán van is hozzá éppen minden otthon. Önmagában egy laktató főétel, de ha kisütsz mellé egy szelet húst, isteni köret válik belőle.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
200 g csavart tészta
2 teáskanál só a főző vízbe
100 g karfiol
100 g cukkini
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál sűrű balzsamecet
1 teáskanál só
1 evőkanál méz
fél citrom leve
1 csomag petrezselyemzöld
1.
A csavart tésztát enyhén sós vízben, 8 perc alatt kifőzzük, majd leöblítjük, és keverőtálba tesszük.
2. A karfiolt apró rózsákra szedjük, a cukkinit apró kockákra vágjuk, és lobogó, forró vízben 3 percig forrázzuk.
3. Ezt követően leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a karfiolos cukkini keveréket olívaolajon megpirítjuk minden oldalról.
4. Amikor szép piros a karfiol nagy része félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szezámolajat, a sűrű balzsamecetet, a sót, az 1 csomag finomra vágott petrezselymet, a mézet, a fél citrom levét, végül pedig jöhet a kifőtt tészta.
5.
Alaposan összekeverjük, és langyosan tálaljuk.
6.
Nagyon finom önálló fogásként, de jól illeszthető sült húsok köreteként is az étrendünkbe.