Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tésztasaláta pirított karfiollal és cukkinivel

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Tésztasaláta pirított karfiollal és cukkinivel

2020. január 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezt a tésztasaláta gyorsan és könnyedén elkészíthető, talán van is hozzá éppen minden otthon. Önmagában egy laktató főétel, de ha kisütsz mellé egy szelet húst, isteni köret válik belőle.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Szezám Glutén

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

200 g csavart tészta
2 teáskanál só a főző vízbe
100 g karfiol
100 g cukkini
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál sűrű balzsamecet
1 teáskanál só
1 evőkanál méz
fél citrom leve
1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A csavart tésztát enyhén sós vízben, 8 perc alatt kifőzzük, majd leöblítjük, és keverőtálba tesszük.

2. A karfiolt apró rózsákra szedjük, a cukkinit apró kockákra vágjuk, és lobogó, forró vízben 3 percig forrázzuk.

3. Ezt követően leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a karfiolos cukkini keveréket olívaolajon megpirítjuk minden oldalról.

4. Amikor szép piros a karfiol nagy része félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szezámolajat, a sűrű balzsamecetet, a sót, az 1 csomag finomra vágott petrezselymet, a mézet, a fél citrom levét, végül pedig jöhet a kifőtt tészta.

5. Alaposan összekeverjük, és langyosan tálaljuk.

6. Nagyon finom önálló fogásként, de jól illeszthető sült húsok köreteként is az étrendünkbe.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra