Nagyon egészséges, könnyű, diétás reggeli. Sós palacsinták egyik változata, hiszen nemcsak édesen, hanem sósan is számos formában elkészíthető. Ez az én egyik egészséges verzióm.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
20 dkg tönkölyliszt
2 darab tojás
1,5 dl víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
20 dkg parajkrém
15 dkg füstölt sajt reszelve
1 tojássárgája
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
körülbelül 1 dl tejszín
1 csipet szerecsendió
1. Palacsintatésztát készítünk: az összes hozzávalót elkeverjük habverővel, kis ideig állni hagyjuk, majd felhevített serpenyőben, kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
2. A kiolvasztott parajkrémet összekeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgájával és 10 dkg reszelt sajttal.
3.
A palacsintákra kenjük a tölteléket, majd feltekerjük őket.
4. Egy kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük a megtöltött palacsintákat, majd fóliával letakarva, 180 °C-on 10 percig sütjük.
5.
Ezután megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és fólia nélkül 200 °C-on szép pirosra sütjük.
6. A megmaradt töltelékből készített mártással tálaljuk: a tölteléket összekeverjük annyi felforralt tejszínnel, hogy mártás sűrűségű masszát kapjunk.
7.
Tálalás előtt szerecsendiót reszelünk a mártásra.