Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tönkölybúza palacsinta fűszeres spenótkrémmel és sajttal besütve

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Tönkölybúza palacsinta fűszeres spenótkrémmel és sajttal besütve

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nagyon egészséges, könnyű, diétás reggeli. Sós palacsinták egyik változata, hiszen nemcsak édesen, hanem sósan is számos formában elkészíthető. Ez az én egyik egészséges verzióm.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg tönkölyliszt
2 darab tojás
1,5 dl víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

20 dkg parajkrém
15 dkg füstölt sajt reszelve
1 tojássárgája
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem

Hozzávalók a mártáshoz:

körülbelül 1 dl tejszín
1 csipet szerecsendió

Elkészítés

1. Palacsintatésztát készítünk: az összes hozzávalót elkeverjük habverővel, kis ideig állni hagyjuk, majd felhevített serpenyőben, kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.

2. A kiolvasztott parajkrémet összekeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgájával és 10 dkg reszelt sajttal.

3. A palacsintákra kenjük a tölteléket, majd feltekerjük őket.

4. Egy kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük a megtöltött palacsintákat, majd fóliával letakarva, 180 °C-on 10 percig sütjük.

5. Ezután megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és fólia nélkül 200 °C-on szép pirosra sütjük.

6. A megmaradt töltelékből készített mártással tálaljuk: a tölteléket összekeverjük annyi felforralt tejszínnel, hogy mártás sűrűségű masszát kapjunk.

7. Tálalás előtt szerecsendiót reszelünk a mártásra.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!