Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vadas nyúlcomb tésztával

Kezdőlap > Receptek > Házias ízek > Vadas nyúlcomb tésztával

2025. augusztus 13. Szerző: Lázár

Gyerekkorom egyik kedvenc étele a Vadas nyúlcomb tésztával, most újra elkészítettem, és még mindig ugyanolyan finom! De miért érdemes nyúlhúst fogyasztani? Természetesen sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú hús. Könnyen emészthető. Kiváló alternatíva más húsfélék helyett, változatosan és egyszerűen elkészíthető.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár Zeller Tej

Hozzávalók

1 kg egész nyúlcomb (kb. 4 darab)

100 g füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
50 g zeller
2 nagy evőkanál mustár
3 darab babérlevél
1 mokkáskanál törött bors
3 evőkanál cukor
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kakukkfű
3-4 szem borókabogyó
3 dl fehérbor
7 dl víz
negyed citrom héja
2 dl tejszín

a körethez:

500 g spagetti tészta

a tálaláshoz:

tejszín
babérlevél

Elkészítés

1. Az egész nyúlcombokat besózzuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is.

3. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépa, fehérrépa és zeller 2/3-ad részét.

4. Amíg a zöldségek pirulnak hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet, a törött borst, a cukrot, az apróra darabokra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, majd alaposan elkeverjük.

5. Az egész nyúlcombot vágódeszkára tesszük, és bevágjuk a csontnál úgy, hogy be tudjuk hajtani (de a csont ne sérüljön), és behajtva a fazékba tesszük.

6. Hozzáadjuk a borókabogyót, és a sárgarépa, fehérrépa és zeller maradék 1/3-ad részét.

7. Felöntjük fehérborral és vízzel, hozzáadjuk a citrom héját, majd lefedve, körülbelül 1,5 órán át főzzük - puhára pároljuk.

8. Közben sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát.

9. Ha krémesen szeretnénk elkészíteni, tálalás előtt adjunk még a húshoz egy kis tejszínt. 

10. Tejföllel és babérlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!