Gyerekkorom egyik kedvenc étele a Vadas nyúlcomb tésztával, most újra elkészítettem, és még mindig ugyanolyan finom! De miért érdemes nyúlhúst fogyasztani? Természetesen sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú hús. Könnyen emészthető. Kiváló alternatíva más húsfélék helyett, változatosan és egyszerűen elkészíthető.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1 kg egész nyúlcomb (kb. 4 darab)
só
100 g füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
50 g zeller
2 nagy evőkanál mustár
3 darab babérlevél
1 mokkáskanál törött bors
3 evőkanál cukor
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kakukkfű
3-4 szem borókabogyó
3 dl fehérbor
7 dl víz
negyed citrom héja
2 dl tejszín
500 g spagetti tészta
tejszín
babérlevél
1. Az egész nyúlcombokat besózzuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2.
A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is.
3. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépa, fehérrépa és zeller 2/3-ad részét.
4. Amíg a zöldségek pirulnak hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet, a törött borst, a cukrot, az apróra darabokra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, majd alaposan elkeverjük.
5. Az egész nyúlcombot vágódeszkára tesszük, és bevágjuk a csontnál úgy, hogy be tudjuk hajtani (de a csont ne sérüljön), és behajtva a fazékba tesszük.
6. Hozzáadjuk a borókabogyót, és a sárgarépa, fehérrépa és zeller maradék 1/3-ad részét.
7. Felöntjük fehérborral és vízzel, hozzáadjuk a citrom héját, majd lefedve, körülbelül 1,5 órán át főzzük - puhára pároljuk.
8. Közben sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát.
9. Ha krémesen szeretnénk elkészíteni, tálalás előtt adjunk még a húshoz egy kis tejszínt.
10. Tejföllel és babérlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.