A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
8 darab nagyfejű csiperkegomba
1 evőkanál só
pár csepp olívaolaj
2 dl bor vagy víz
1,5 dl tejföl
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 darab tojás
400 g darált hús
150 g házi kolbász bőréből kinyomva
50 g vöröshagyma apróra vágva
1. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd félretesszük.
2. A gombafejeket, ha szükséges meghámozzuk, ezután belülről megsózzuk, és pár csepp olívaolajat teszünk minden gombafej belsejébe.
3. A töltelékkel megtöltjük az előkészített gombákat, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a töltelékkel lefelé fordítva.
4. Ezt követően megfordítjuk, majd fedő alatt, kevés bor vagy víz hozzáadásával 25 percig pároljuk.
5. Amikor elkészült, kivesszük a gombafejeket, és a visszamaradt pároló léhez hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselymet.
6. Jól elkeverjük, majd a gombafejekre öntve tálaljuk.