Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Töltött gombafejek

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Töltött gombafejek

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

8 darab nagyfejű csiperkegomba
1 evőkanál só
pár csepp olívaolaj
2 dl bor vagy víz
1,5 dl tejföl 
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld

Hozzávalók a töltelékhez:

1 mokkáskanál törött bors
1 darab tojás
400 g darált hús
150 g házi kolbász bőréből kinyomva
50 g vöröshagyma apróra vágva

Elkészítés

1. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd félretesszük.

2. A gombafejeket, ha szükséges meghámozzuk, ezután belülről megsózzuk, és pár csepp olívaolajat teszünk minden gombafej belsejébe.

3. A töltelékkel megtöltjük az előkészített gombákat, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a töltelékkel lefelé fordítva.

4. Ezt követően megfordítjuk, majd fedő alatt, kevés bor vagy víz hozzáadásával 25 percig pároljuk.

5. Amikor elkészült, kivesszük a gombafejeket, és a visszamaradt pároló léhez hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselymet.

6. Jól elkeverjük, majd a gombafejekre öntve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!