Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Nyaralós „paradicsomos” húsgombócok

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Nyaralós „paradicsomos” húsgombócok

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

Hozzávalók a húsgombócokhoz:

500 g darált sertéshús
50 g darált füstölt szalonna
1 darab egész tojás
100 g puha kenyér
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál fűszerpaprika (opciós)

Hozzávalók a szószhoz:

fél dl olívaolaj
1 fej újhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 evőkanál szárított paradicsom
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál szárított bazsalikom
80 g vöröshagyma
2 darab nagyobb húsos paradicsom
1.5 dl víz
1 evőkanál barna cukor vagy méz

Hozzávalók a tálaláshoz (köret):

főtt tészta
sült krumpli

Elkészítés

1. A darált húst összekeverjük a darált füstölt szalonnával, a tojással, a szintén ledarált puha kenyérrel, sóval, törött borssal és fűszerpaprikával.

2. Ezután gombócokat formázunk belőle.

3. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát, a majoránnát, a szárított paradicsomot, a fokhagymaport és a szárított bazsalikomot.

4. Elpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kockákra vágott paradicsomot és a vizet.

5. 15 percig forraljuk a szószt.

6. Ezután beletesszük a szószba a félretett nyers hús gombócokat, és 15 percig kis lángon főzzük.

7. Tálalás előtt sóval és barna cukorral vagy mézzel ízesítjük, forrón, főtt tésztával vagy sült krumplival tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!