A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
50 g zsír
2 fej vöröshagyma
3 darab tv paprika kockákra vágva
1 evőkanál só
1 kg sertéslapocka kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál fűszerpaprika
2 dl paradicsomszósz
3 dl víz
3 darab paradicsom cikkekre vágva
80 g tarhonya
100 g füstölt kolbász
1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tv paprikát, és megsózzuk.
2. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
3. Ezt követően hozzáadjuk a sertéslapockát, a zúzott fokhagymát, a köménymagot és a fűszerpaprikát.
4. Alaposan átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a vizet és a cikkekre vágott paradicsomot is.
5. Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul.
6. Ezután hozzáadjuk a tarhonyát és a felkarikázott kolbászt.
7. Még 10-12 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.