Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fövenyesi tarhonyás hús 

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Fövenyesi tarhonyás hús 

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

50 g zsír
2 fej vöröshagyma
3 darab tv paprika kockákra vágva
1 evőkanál só 
1 kg sertéslapocka kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál fűszerpaprika
2 dl paradicsomszósz 
3 dl víz
3 darab paradicsom cikkekre vágva
80 g tarhonya
100 g füstölt kolbász

Elkészítés

1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tv paprikát, és megsózzuk.

2. Fedő alatt 10 percig pároljuk.

3. Ezt követően hozzáadjuk a sertéslapockát, a zúzott fokhagymát, a köménymagot és a fűszerpaprikát.

4. Alaposan átforgatjuk, majd hozzáadjuk a  paradicsomszószt, a vizet és a cikkekre vágott paradicsomot is.

5. Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul.

6. Ezután hozzáadjuk a tarhonyát és a felkarikázott kolbászt.

7. Még 10-12 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!