A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1 nagy fej savanyított, egész (lapos) káposzta
600 g darált dagadó
1 csomag kapor apróra vágva
1 darab tojás
100 g vöröshagyma apróra vágva, zsírban megpirítva
150 g kolbásztöltelék
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl tejföl
1. Edényben összekeverjük a töltelék alapanyagait.
2. Ezután a tölteléket az egész fej káposztába töltjük úgy, hogy kiterítve a leveleket, kívülről befelé haladva egészben hagyva a káposztát megtöltjük.
3. Akkora sütőtálba tesszük, mint a kész, megtöltött káposztafej mérete.
4. Aláöntünk annyi vizet, hogy épp, hogy ellepje.
5. Letakarva, 150°C-os sütőben 2,5 órát sütjük.
6. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.