Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Töltött káposzta másképpen

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Töltött káposzta másképpen

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

1 nagy fej savanyított, egész (lapos) káposzta

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g darált dagadó
1 csomag kapor apróra vágva
1 darab tojás
100 g vöröshagyma apróra vágva, zsírban megpirítva
150 g kolbásztöltelék 
1 gerezd zúzott fokhagyma

Hozzávalók a tálaláshoz:

2 dl tejföl

Elkészítés

1. Edényben összekeverjük a töltelék alapanyagait.

2. Ezután a tölteléket az egész fej káposztába töltjük úgy, hogy kiterítve a leveleket, kívülről befelé haladva egészben hagyva a káposztát megtöltjük.

3. Akkora sütőtálba tesszük, mint a kész, megtöltött káposztafej mérete.

4. Aláöntünk annyi vizet, hogy épp, hogy ellepje.

5. Letakarva, 150°C-os sütőben 2,5 órát sütjük.

6. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!