Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vadas nyúlcomb zsemlegombóccal

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Vadas nyúlcomb zsemlegombóccal

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A nyúlhúst csak nagyon kevesen szeretik, pedig régebben nagy divatja volt, sok nyúlhús fogyott. Akik nem készítettek még, érdemes ezzel a recepttel kezdeni, mert a sok fűszer jól ízesíti majd, ezt az egyébként kiváló húst.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
90 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Mustár Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a gombóchoz:

3 nagy szelet kenyér
4 darab tojás
1 evőkanál libazsír
2 evőkanál liszt
1 csipetnyi petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1 evőkanál só a főzővízhez

Hozzávalók a nyúlcombhoz:

1.5 kg nyúlcomb
3 dl félédes fehérbor
0.5 dl víz
12 dkg vaj
2 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 darab babérlevél
1 nagy fej vöröshagyma
2 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

1. A zsemlegombóc elkészítéséhez a kenyérszeleteket vágjuk apró kockákra, majd a serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg.

2. Tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a lisztet, az egész tojásokat, a libazsírt és a finomra vágott petrezselyemzöldet.

3. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk 10 percig pihenni. Közben forraljuk fel a vizet, majd főzzük ki benne a pihentetett masszából gyúrt gombócokat.

4. A nyúlcombokat kicsontozzuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

5. Vajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott nyúlhúst.

6. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a borst, a reszelt sárga- és fehérrépát is.

7. Felöntjük a fehérborral és a vízzel, majd fedő alatt, körülbelül 80 perc alatt puhára pároljuk.

8. Miután a hús megpuhult, vegyük ki a pároló léből és rakjuk félre.

9. A szószt botmixerrel turmixoljuk össze, majd keverjük el benne a tejfölt is.

10. A megpárolt nyúlcombokat visszahelyezzük a szószba és összeforraljuk.

11. Tipp: A gombóc helyett főzhetünk tésztát is köretnek.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!