A nyúlhúst csak nagyon kevesen szeretik, pedig régebben nagy divatja volt, sok nyúlhús fogyott. Akik nem készítettek még, érdemes ezzel a recepttel kezdeni, mert a sok fűszer jól ízesíti majd, ezt az egyébként kiváló húst.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
90 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
3 nagy szelet kenyér
4 darab tojás
1 evőkanál libazsír
2 evőkanál liszt
1 csipetnyi petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1 evőkanál só a főzővízhez
1.5 kg nyúlcomb
3 dl félédes fehérbor
0.5 dl víz
12 dkg vaj
2 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 darab babérlevél
1 nagy fej vöröshagyma
2 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1. A zsemlegombóc elkészítéséhez a kenyérszeleteket vágjuk apró kockákra, majd a serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg.
2. Tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a lisztet, az egész tojásokat, a libazsírt és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
3.
Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk 10 percig pihenni. Közben forraljuk fel a vizet, majd főzzük ki benne a pihentetett masszából gyúrt gombócokat.
4. A nyúlcombokat kicsontozzuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
5. Vajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott nyúlhúst.
6. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a borst, a reszelt sárga- és fehérrépát is.
7. Felöntjük a fehérborral és a vízzel, majd fedő alatt, körülbelül 80 perc alatt puhára pároljuk.
8. Miután a hús megpuhult, vegyük ki a pároló léből és rakjuk félre.
9. A szószt botmixerrel turmixoljuk össze, majd keverjük el benne a tejfölt is.
10.
A megpárolt nyúlcombokat visszahelyezzük a szószba és összeforraljuk.
11. Tipp: A gombóc helyett főzhetünk tésztát is köretnek.