A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
4 darab karalábé
4 evőkanál olívaolaj
50 g finomra vágott vöröshagyma
450 g forrázott, darabolt vegyes zöldség
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
2 dl tejszín
1 dl víz a pároláshoz
4 darab tojás sárgája
1. A karalábékat megtisztítjuk, levágjuk a kalapjukat, majd kivájjuk a közepét.
2. Serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a forrázott zöldségeket.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt.
4. Egyszer felforraljuk, majd megtöltjük a karalábékat a megpuhult tejszínes töltelékkel.
5. A töltött karalábékat visszahelyezve a serpenyőbe, kevés vizet aláöntve, fedő alatt 20 percig pároljuk.
6. Ezt követően kivesszük a megpuhult töltött karalábékat, és a visszamaradt tejszínes raguhoz hozzáadunk 4 tojás sárgáját.
7. Ezután már nem forraljuk.
8. A töltött karalábékat a mártással együtt tálaljuk.