Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldségekkel töltött karalábé

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Zöldségekkel töltött karalábé

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

4 darab karalábé
4 evőkanál olívaolaj
50 g finomra vágott vöröshagyma
450 g forrázott, darabolt vegyes zöldség
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
2 dl tejszín
1 dl víz a pároláshoz
4 darab tojás sárgája

Elkészítés

1. A karalábékat megtisztítjuk, levágjuk a kalapjukat, majd kivájjuk a közepét.

2. Serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a forrázott zöldségeket.

3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt.

4. Egyszer felforraljuk, majd megtöltjük a karalábékat a megpuhult tejszínes töltelékkel.

5. A töltött karalábékat visszahelyezve a serpenyőbe, kevés vizet aláöntve, fedő alatt 20 percig pároljuk.

6. Ezt követően kivesszük a megpuhult töltött karalábékat, és a visszamaradt tejszínes raguhoz hozzáadunk 4 tojás sárgáját.

7. Ezután már nem forraljuk.

8. A töltött karalábékat a mártással együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!