Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Agyagedényben sült körmös csülök

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Agyagedényben sült körmös csülök

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

1 darab csülök
2 darab köröm
100 g sertés zsír
2 darab finomra vágott vöröshagyma
4 darab kockákra vágott kápia paprika 
4 darab leforrázott, kockákra vágott paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2  teáskanál őrölt köménymag
1 darab babérlevél 
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál só
2 dl rozé bor
3 dl víz

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss kenyér
savanyúság

Elkészítés

1. A csülköt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

2. Az agyagedénybe rétegezzük a hozzávalókat: először a zsírt, majd a vöröshagymát, a kápia paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát.

3. Ezt követően a darabolt csülköt és körmöt, majd a köménymagot, a babérlevelet,  a chili pelyhet, a sót, a rozé bort és a vizet.

4. Fedővel lefedjük, és 2,5 órán át, nem túl forró kemencében puhára sütjük.

5. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!