A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
3 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1 darab csülök
2 darab köröm
100 g sertés zsír
2 darab finomra vágott vöröshagyma
4 darab kockákra vágott kápia paprika
4 darab leforrázott, kockákra vágott paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál őrölt köménymag
1 darab babérlevél
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál só
2 dl rozé bor
3 dl víz
friss kenyér
savanyúság
1. A csülköt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
2. Az agyagedénybe rétegezzük a hozzávalókat: először a zsírt, majd a vöröshagymát, a kápia paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát.
3.
Ezt követően a darabolt csülköt és körmöt, majd a köménymagot, a babérlevelet, a chili pelyhet, a sót, a rozé bort és a vizet.
4. Fedővel lefedjük, és 2,5 órán át, nem túl forró kemencében puhára sütjük.
5. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.