Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Amerikai palacsinta juharsziruppal

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Amerikai palacsinta juharsziruppal

2019. július 12. Szerző: Lázár

A klasszikus amerikai palacsintával a washingtoni 1 évem alatt ismerkedtem meg. Ugyanolyan népszerűségnek örvend ez az étel mint itthon, a mi klasszikus palacsintánk. Csak míg mi desszertként fogyasztjuk, addig ők reggelire, édesen vagy sósan ízléstől függően. Természetesen a receptet hazahoztam magammal és nem tartom titokban.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

2 dl juharszirup
1,5 dl zsíros tej
3 egész tojás
1 tojásfehérje
2 dkg porcukor a tésztához
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. Az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és a porcukrot a liszttel és a sütőporral csomómentesre keverjük.

2. Ezután hozzáadjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, majd ezzel is simára keverjük.

3. 30 percet pihentetjük, majd forró serpenyőben kisütjük – ez a tészta picit sűrűbb, és a mérete is kisebb kell, hogy legyen, így kevesebbet, kb. 4 evőkanálnyi mennyiséget rakjunk egy adagba.

4. Porcukorral megszórva és juharsziruppal leöntve, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!