A klasszikus amerikai palacsintával a washingtoni 1 évem alatt ismerkedtem meg. Ugyanolyan népszerűségnek örvend ez az étel mint itthon, a mi klasszikus palacsintánk. Csak míg mi desszertként fogyasztjuk, addig ők reggelire, édesen vagy sósan ízléstől függően. Természetesen a receptet hazahoztam magammal és nem tartom titokban.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 dl juharszirup
1,5 dl zsíros tej
3 egész tojás
1 tojásfehérje
2 dkg porcukor a tésztához
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál só
1. Az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és a porcukrot a liszttel és a sütőporral csomómentesre keverjük.
2.
Ezután hozzáadjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, majd ezzel is simára keverjük.
3. 30 percet pihentetjük, majd forró serpenyőben kisütjük – ez a tészta picit sűrűbb, és a mérete is kisebb kell, hogy legyen, így kevesebbet, kb. 4 evőkanálnyi mennyiséget rakjunk egy adagba.
4. Porcukorral megszórva és juharsziruppal leöntve, forrón tálaljuk.