Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Amerikai palacsinta

Nándi fiam kedvenc reggelije. Egy héten minimum egyszer elkészítem. Ha tudom, hogy másnap reggel kevés időm lesz, már előző este bekeverem a tésztát. Másnap reggel csak kiveszem a hűtőből, és amíg a kávémat megiszom, hagyom hogy egy kicsit felmelegedjen a tészta, illetve kicsit átkeverem és hígítom egy kis tejjel, ha esetleg nagyon besűrűsödött volna az éjszaka folyamán.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 625

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

50 gramm olvasztott vaj
300 milliliter tej
2 darab tojás
30 gramm cukor
200 gramm liszt
1 evőkanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés

1. Minden hozzávalót alaposan elkeverünk.

2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és figyelj, mert most jön a lényeg: NEM kenjük meg semmiféle zsiradékkal. Nyugi nem fog odaégni!

3. Vedd közepesre a lángot, és egy kis merőkanálnyi tésztát önts az edénybe.

4. Amikor megjelennek a palacsintán a kis buborékok, akkor kell megfordítani és a másik oldalon még egy kis ideig sütni.

5. Önmagában, lekvárral, juharsziruppal, mogyoróvajjal, baconnel... szinte bármivel eheted.

6. Jó palacsintázást!!!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!