Nándi fiam kedvenc reggelije. Egy héten minimum egyszer elkészítem. Ha tudom, hogy másnap reggel kevés időm lesz, már előző este bekeverem a tésztát. Másnap reggel csak kiveszem a hűtőből, és amíg a kávémat megiszom, hagyom hogy egy kicsit felmelegedjen a tészta, illetve kicsit átkeverem és hígítom egy kis tejjel, ha esetleg nagyon besűrűsödött volna az éjszaka folyamán.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
50 gramm olvasztott vaj
300 milliliter tej
2 darab tojás
30 gramm cukor
200 gramm liszt
1 evőkanál sütőpor
1 csipet só
1. Minden hozzávalót alaposan elkeverünk.
2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és figyelj, mert most jön a lényeg: NEM kenjük meg semmiféle zsiradékkal. Nyugi nem fog odaégni!
3. Vedd közepesre a lángot, és egy kis merőkanálnyi tésztát önts az edénybe.
4.
Amikor megjelennek a palacsintán a kis buborékok, akkor kell megfordítani és a másik oldalon még egy kis ideig sütni.
5.
Önmagában, lekvárral, juharsziruppal, mogyoróvajjal, baconnel... szinte bármivel eheted.
6. Jó palacsintázást!!!