Halimádók figyelem! Ez az étel hidegen és melegen is nagyon finom, így akár előre is elkészíthetjük. Jó étvágyat!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
20 dkg apró hal (lehet kapni fagyasztva)
1 csomag (100 g) réteslap
20 dkg liszt
0,5 l olaj a sütéshez
2 darab egész tojás
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál tengeri só
1 kávéskanálnyi szardella vagy szardella pasta
1 teáskanál porcukor
6 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 dl tejföl
5 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
0,5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vágott snidling
1 csomag petrezselyem, apróra vágva
1 késhegynyi fehér törött bors
1 mokkáskanál só
snidling
petrezselyem
1. A szardella mártás alapanyagait, a szardellát vagy szardella pasztát, a porcukrot, a majonézt, mustárt, a tejfölt, az olívaolajat, a fél citrom levét, a fokhagymát, a vágott snidlinget, az apróra vágott petrezselymet, a fehér törött borsot, a sót botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük.
2.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd ebben megforgatjuk az apró halakat.
3. Forró olajban hirtelen kisütjük (kb. 4-5 perc), majd papírszalvétán lecsepegtetjük, nagyobb szemű tengeri sóval megszórjuk és félretesszük.
4. Felütünk egy tojást és villával egyenletesre keverjük.
5. A réteslapot kiterítjük, tetejét megkenjük a felvert egész tojással, utána egy újabb réteslapot teszünk rá, és azt is megkenjük a felvert tojással, majd kb. 6 X 6 cm-es nagyságú négyzetre vágjuk.
6. A négyzeteket kiolajozott muffin sütőformákba helyezzük úgy, hogy a közepébe helyezett kisütött apró halak a réteslapot a formába süllyesszék.
7. Megtöltjük az összes muffin formát, majd 200 °C-ra melegített sütőben addig sütjük, amíg a réteslap szép pirosra sül (kb. 3-4 perc).
8. A kisült batyukat megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel és a szardellamártással kínáljuk.