Könnyű nyári étel, a friss lecsóval és a borjú szűz, ami egyébként a borjú „bélszínnek” felel meg. Rendkívül puha és gyorsan elkészíthető hús. A lecsóval körítve kiadós étel.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
45 dkg borjúszűzérem
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
3 evőkanál étolaj
0,5 dl víz
2 nagy fej vöröshagyma
4 darab tv paprika
1 darab cukkini
5 dkg aszalt paradicsom
5 darab paradicsom
2 teáskanál fűszerpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vágott bazsalikom levél
1 mokkáskanál só
1. A borjúérméket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, kevés fokhagymával bedörzsöljük.
2.
Lisztbe forgatjuk a hús mindkét oldalát, 2 evőkanál vajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd félretesszük.
3.
A visszamaradt zsiradékban rakunk még 3 evőkanál étolajat, megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott tv paprikát, rövid pirítás után a cukkinit is.
4.
Felöntjük 0,5 dl vízzel és fedő alatt 5 percig pároljuk.
5. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott aszalt paradicsomot és a cikkekre vágott friss paradicsomot is.
6. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, sóval, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és az egészet összeforraljuk.
7. A végén finomra vágott bazsalikom levelet keverünk hozzá, és a frissen sült borjúszelettel tálaljuk.