Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Borjúérmék paradicsomos-cukkini lecsóval

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Borjúérmék paradicsomos-cukkini lecsóval

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Könnyű nyári étel, a friss lecsóval és a borjú szűz, ami egyébként a borjú “bélszínnek” felel meg. Rendkívül puha és gyorsan elkészíthető hús. A lecsóval körítve kiadós étel.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a borjúérmékhez:

45 dkg borjúszűzérem
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a lecsóhoz:

3 evőkanál étolaj
0,5 dl víz
2 nagy fej vöröshagyma
4 darab tv paprika
1 darab cukkini
5 dkg aszalt paradicsom
5 darab paradicsom
2 teáskanál fűszerpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vágott bazsalikom levél
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. A borjúérméket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, kevés fokhagymával bedörzsöljük.

2. Lisztbe forgatjuk a hús mindkét oldalát, 2 evőkanál vajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékban rakunk még 3 evőkanál étolajat, megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott tv paprikát, rövid pirítás után a cukkinit is.

4. Felöntjük 0,5 dl vízzel és fedő alatt 5 percig pároljuk.

5. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott aszalt paradicsomot és a cikkekre vágott friss paradicsomot is.

6. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, sóval, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és az egészet összeforraljuk.

7. A végén finomra vágott bazsalikom levelet keverünk hozzá, és a frissen sült borjúszelettel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra