Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Cézár saláta

Megmutatom most Nektek, hogy én hogyan készítem a Cézár salátát.Lehet egy gyors könnyű ebéd vagy vacsora. Laktat, de egyáltalán nem esel utána kajakómába tőle. Salátázásra fel!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Mustár Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz:

1 darab csirkemellfilé
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a salátához:

1 kisebb darab egész parmezán sajt
1 nagy fej római saláta
1 darab zsemle

Hozzávalók az öntethez:

100 ml tejszín, 30%-os
2 darab tojássárgája
1 evőkanál őrölt parmezán sajt
50 ml olívaolaj
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál mustár
10 szem kapribogyó
1 evőkanál petrezselyemzöld, vágott
1 evőkanál korianderlevél, vágott
1 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

1. A csirkemellfilét sóval, borssal bedörzsöljük, vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőtepsiben, 180 °C-on, légkeveréses funkción, 17 percig sütjük.

2. Ezután kivesszük és félretesszük (ne vágjunk bele!).

3. A zsemlét kockákra vágjuk, és a hús alatt szárazon kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A mártás legegyszerűbb készítési módja az, hogy a merülő kézi mixerhez tartozó műanyag, kis átmérőjű, magas falú edényben készítjük el. Ezzel a technikával nem kell a „majonéz” készítésével bajlódni, és biztos, hogy szép, krémes lesz a salátaöntetünk állaga.

5. Tegyük a fent említett műanyag edénybe a tojások sárgáját, a mustárt, az olívaolajat, a szardellapasztát és mixeljük a botmixerrel kb. 10 másodpercig. Ez majd jól összerántja a szószalapot.

6. Adjuk hozzá a kapribogyót, a tejszínt, az őrölt parmezánt, az őrölt fekete borsot, majd a nagyobb darabokra vágott petrezselyemzöldet és korianderlevelet.

7. A botmixerrel keverjük megint 15 másodpercig úgy, hogy menet közben pár centire felemeljük az edény aljától a mixer fejét. Az elkészült szószt jól lehűtjük.

8. A római salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, majd nagyobb darabokra tépkedjük.

9. Műanyag keverőtálban összekeverjük a salátaleveleket a lehűtött mártással, a parmezán sajt szeletekkel (amelyeket a legkönnyebben zöldséghámozóval tudunk formázni) és a pirított kenyérkockákkal.

10. Ezután az egészben sült csirkemellfilét vékony pengéjű késsel szeletekre vágjuk, majd a salátára helyezzük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra